середу, 8 лютого 2023 р.

Діти. Вчинок. Наслідок

         8 лютого в ЦДБ відбулася ситуативна гра «Діти. Вчинок. Наслідок».

         На початку заходу бібліотекарка Світлана Шалагіна ознайомила дітей з правами, що гарантуються законом, підкреслюючи те, що кожна людина є унікальною та звернула увагу на найважливіший документ – «Конвенцію ООН про права дитини». 



 

Переглянувши мультиплікаційний фільм «Корисні підказки. Якщо ти скоїв поганий вчинок», відвідувачі дізналися, як у суспільстві називають дії, що не відповідають законам: провина, правопорушення, злочин та до чого вони приводять?

Під час проведення заходу користувачі розглянули морально-правові ситуації, які найчастіше трапляються з підлітками, міркували, до яких порушень норм і правил поведінки відносяться наступні дії: кинути камінь у вікно трамвая; непомітно забрати чужу книгу, олівець, бутерброд; полізти до кишені чужого пальта; наліпити до парти жуйку та давали оцінку негативним фактам. 


 
          Із задоволенням діти взяли участь у рольових іграх-ситуаціях «Негативні вчинки казкових героїв», відповіли на запитання вікторини:  Який злочин проти Дюймовочки вчинила жаба? Хто з героїв казки «Колобок» скоїв найнебезпечніший злочин? Який злочин учинила Снігова королева, забравши Кая в свою країну? та інші. Найцікавішою виявилася ситуація, коли діти уявили себе суддями Лісового суду, і до них  звернувся потерпілий вовк зі скаргою на трьох поросят. Учасники заходу  не тільки майстерно виконали свої ролі, але й надали правильні відповіді, які права літературних персонажів були порушені та назвали документи, в яких ці права захищені.

           Наприкінці діти зробили висновок: «Кожний вчинок має наслідок! Спочатку думай, а потім роби!».


 

Немає коментарів:

Дописати коментар