понеділок, 6 лютого 2023 р.

Давайте знайомитись: Джуліан Ґоф (1966), ірландський письменник, автор книг для дітей

 


Джуліан Ґоф народився в Лондоні, виріс у Тіпперері, сільській місцевості Ірландії, і здобув освіту в Голуеї на атлантичному узбережжі Ірландії.

У 2016 році було опубліковано його першу дитячу книгу «Навiть кролики мають недоліки», яку Ніл Гейман назвав «смішною історією», а Еоїн Колфер назвав «миттєвою сучасною класикою». Художник Джим Філд намалював чудові ілюстрації. Потім вийшли ще книги з серії «Кролик і ведмідь», Перекладені більш ніж двадцятьма мовами, вони були номіновані на безліч нагород у Великобританії та Ірландії, у тому числі на дві нагороди «Ірландська книга року».

 

 «Ведмедиця і кролик. Навiть кролики мають недоліки»

Ведмедиця прокинулася серед зими і згадала, що завжди мріяла зліпити Сніговика. Та тут вона познайомилася з дуже розумним і не надто ввічливим Кроликом. Чи порозуміються вони? Чи стануть друзями, адже вони такі різні? Які пригоди чекають на них?

 

«Ведмедиця і кролик. Що за шкідник у ліс проник?»

Це глибока за змістом терапевтична казочка про розважливу Ведмедицю і її друга Кролика, в якого завелися таргани у голові. Його дратує все. Він божеволіє від стукоту Дятла, тиші, що раптово запала, повільності Черепахи, хропіння подруги у барлозі і власної невдоволеності. Ситуація зайшла б в глухий кут, якби не Ведмедиця! Чи думали ви колись, що дика звірина може бути психотерапевтом? Саме подруга навчить Кролика управляти емоціями. Ця маленька книга — це не просто цікавий текст, красиві картинки, виразні персонажі, вона — практикум з підвищення рівня емоційного інтелекту. І в цьому її особлива цінність!

 

«Ведмедиця і кролик. Здобич бігцем утрапить в сільце»

Цього разу невгамовний Кролик потрапив у пастку власних упереджень і страхів, через це вчинив нерозумно, несправедливо і навіть підло! Він не вірив своїм очам, а підкорився вибрикам власної уяви, емоціям і пліткам. А все тому, що він занадто сильно хотів вірити в те, про що говорив. Цього разу розсудливість Ведмедиці не допомогла Кролику бути розважливим і поміркованим. І він наробив купу помилолок та втягнув у цю негарну справу інших звірів! І як йому тепер визнати помилки і виправити ситуацію?

«Ведмедиця і кролик. Цей руйнівник танцювати не звик»

У кролика знову є нагода хвилюватися — у лісі почали зникати дерева! Може їх згризає великий страшний кріль, як величезні морквини? Потрібно розібратися, щоб менше боятися! Чи зможе ведмедиця допомогти йому і на цей раз?

Немає коментарів:

Дописати коментар