четвер, 11 липня 2024 р.

Все буде в шоколаді!

        11 липня всі ласуни святкують смачне свято – Всесвітній день шоколаду. Незважаючи на те, що святкувати його почали з 1995 року, не всі читачі книгозбірні знали про його існування, так само, як і безліч цікавих фактів і відомостей, пов’язаних з шоколадом і його історією. Цю прогалину у знаннях працівники ЦДБ вирішили заповнити, підготувавши літературне смакування «Все буде в шоколаді!».


 

Діти дізнатися багато цінної та корисної інформації: звідки ж походить шоколад, де його батьківщина, які народи його відкрили, коли і як він потрапив до Європи…


 

Користувачі із задоволенням слухали історії із шоколадним присмаком, які були представлені на книжковій виставці «Шоколадний сторітелінг»: Роалда Дала «Чарлі і шоколадна фабрика», Стефані Берджис «Дракон із шоколадним серцем», Йоанни Ягелло «Шоколад із чилі»,Тетяни Стрижевської «Шоколадний Кіт і Цукеркова Відьма», Марії Морозенко «Незвичайні пригоди Чока, який шукав Країну Щастя» тощо, а потім вголос по ролях прочитали казку Юлії Хандожинської «Цукерки».



 

Книжково-шоколадна дегустація поступово перейшла в літературно-цукерковий турнір. Під веселу музику турнір відкрився розминкою «Шоколадна дуель», яка вийшла дуже гучною та веселою. З'ясувалося, скільки назв цукерок знають діти. Юні читачі захоплено розгадували ребуси, складали з пазлів обкладинки книжок із назвами улюблених солодощів, відшукували в філворді слова – складові шоколаду та заховані на малюнку цукерки-палички. А учасники «Шоколадної вікторини» згадали безліч книг, герої яких дуже люблять солодощі, а також дізналися про нові книги, які ще не встигли прочитати.






 

Літературний та феєрично-солодкий читацький марафон «Розумнику – солодкий подарунок» проходив протягом дня. Всі відвідувачі дитячої книгозбірні мали можливість пройти шоколадну терапію, відгадуючи непрості загадки та відповідаючи на запитання вікторини «Все в «шоколаді!». Вони збиралися біля інсталяції шоколадного дерева, читали з обгорток шоколаду питання про ласощі та отримували смаколики.




 

Час промайнув непомітно, весело, цікаво. Це був день позитиву для читачів книгозбірні, який збагатив їх новими знаннями про улюблені ласощі.

Читання приносить користь. Інколи неочікувану - у вигляді шоколаду.


 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар