пʼятниця, 19 липня 2024 р.

Країна шахових чудес

 


20 липня, починаючи з 1966 року, відзначається Міжнародний день шахів. Це свято проводиться за рішенням ФІДЕ – Всесвітньої шахової федерації.

Напередодні працівники центральної бібліотеки для дітей запросили читачів у дивовижний світ «королівської гри». Для них була проведена інформмозаїка «Країна шахових чудес».



 

Біля виставки-інсталяції бібліотекарка Антоніна Даценко провела бесіду про інтелектуальну настільну гру. Читачі дізналися історію виникнення шахів, походження шахових фігурок, деякі цікаві факти про шахи, ознайомились з літературою про найвідоміших і найкращих шахістів світу й України  та художньою літературою, де відображена роль цієї гри в житті видатних людей: письменників, політиків, вчених.


 

А читач книгозбірні, юний шахіст Богдан Рудаков роз’яснив присутнім три головні правила початку гри у шахи, ознайомив із шаховими термінами та найпростішими комбінаціями шахової гри.


 

Хлопчики та дівчатка відгадали загадки про шахові фігури,  відповіли на запитання «Шахової вікторини», відшукали 12 слів у філворді, розгадали кросворд та безпосередньо долучитися до шахових змагань із суперниками відповідного рівня.



 


Шахи – більше ніж гра. Це і спорт, і наука, і мистецтво. Великий Гете сказав: «Шахи – пробний камінь розуму!». Тож граймо в шахи!

Немає коментарів:

Дописати коментар