вівторок, 16 липня 2024 р.

Читаємо влітку

 

Оксана Лущевська «Сем, без проблем»

Сем ходить на бальні танці і навіть виборює відзнаки. Проте одного дня тато вирішує, що хлопець мусить стати справжнім бійцем — і записує його в секцію рукопашного бою. І тут починаються справжні пригоди. Чи зможе Сем вистояти супроти значно сильнішого противника? Чи знайде свою партнерку з танців Ангелінку? Ви дізнаєтеся про все, мандруючи сторінками цієї динамічної, сповненої гумору книжки.

Анна Волц «Аляска»

Чи бояться дорослі? Здається, бояться всі: і діти, і підлітки, і дорослі. А коли в тебе відбирають улюблену собаку чи можливість бути простим непоказним учнем у класі — ти боїшся ще більше. Доля зводить Свен і Паркер у дивних обставинах та вчить їх розуміти, що можна бути ким завгодно, але завжди добре, коли поруч є хороші друзі й собака.

Сергій Щербаков «Бізнесмаги. Батл на мільйон»

Максим Дерев’янко, який ще рік тому мріяв про чарівну паличку, а тепер заснував школу комп’ютерної грамотності для бабусь і дідусів, раптом опиняється в центрі уваги всієї школи. Запустити вірус у комп’ютер вчительки історії? Без проблем! Але, виявляється, проблеми тільки починаються! Краща подружка підтримує запеклого ворога. До юного бізнесмага з’являється податкова, а прибуток від уроків із бабусями доводиться витрачати на організацію батла на мільйон! І як одночасно виконувати уроки, вести акаунт в Instagram і канал на Youtube?

Ганс Юрген Пресс «Пригоди Чорної руки»

Ця захоплива книга — для юних детективів, що мріють розплутати клубок загадкових подій та вивести на чисту воду лиходіїв. Вони утворили власну агенцію з назвою «Чорна рука», якій цілком до снаги з’ясувати, хто сховався в покинутому будинку, як знайти таємний хід, як розпізнати фальшиву купюру та розкрити багато інших загадок. Отже, час і читачу стати юним детективом та за допомогою малюнків, ребусів, дрібних деталей, підказок і речових доказів схопити злочинців на гарячому!

Валерія Савотіна «Ти все зміниш учора»

2120 рік. У п’ятнадцять років кохання несподіване й дивніше дивного. Навіть якщо світ довкола — підступно жорстокий. Репресії на кожному кроці. На всіх доносять, усюди — контроль, звичне покарання — карцер. Ніхто нікому не вірить. Удома й у школі кожен намагається затаїтися. І раптом мама вирішує сховати Ярину від переслідувань. А потім відбувається те, про що вона могла хіба що мріяти.

Джон Рональд Руел Толкін «Сказання з Небезпечного Королівства»

Короткі оповіді Дж. Р. Р. Толкіна. П’ять історій витворюють дивовижний світ, який не хочеться покидати. Іграшковий песик Роверандом, подорожуючи на Місяць та в морські глибини, знаходить нових друзів і вчиться не ображати чарівників. Фермер Джайлз із Гема, прогнавши лихого велетня, змушений удавати зі себе героя і ставати до бою з драконом. У пригодах Тома Бомбадила йдеться про фантастичні мандри старого веселуна та про знайомства з гобітами, принцесами, ґномами і тролями; Ковалю з Великого Вуттона випало проковтнути чарівну зірку, яка стає його перепусткою у Дивокрай. Листок пана Дрібнички — це все, що залишилося у цьому світі від досконалого дерева маленького художника, котрого чекала довга неуникненна подорож.

Софі Андерсон «Хатина на курячих лапах»

Зовні Маринка — звичайна дванадцятирічна дівчинка, допитлива, кмітлива й доволі симпатична. Але в неї й досі немає друзів. Важко з кимось потоваришувати, якщо твій будинок має курячі лапи і зривається з одного місця на інше, коли йому заманеться. До того ж навколо нього завжди вештаються мертві, яких твоя бабуся (до речі, справжня Баба Яга!) випроваджує на той світ. Не дивно, що Маринка не в захваті від перспективи стати наступною Ягою і весь час піклуватися про мертвих. Її найзаповітніша мрія — бути серед живих!

Немає коментарів:

Дописати коментар