понеділок, 8 липня 2024 р.

 


       Канікули продовжуються! Вирушаєте у мандри і не знаєте, яку книжку обрати для читання у дорозі? Розриваєтеся між бажанням провести спекотний літній вечір з друзями і зануритися у читання захопливого роману? Пропонуємо кілька книжок, які ідеально пасуватимуть вашому відпочинку.

Олена Алчанова «Час для всього»

Тобі п’ятнадцять, твоє життя нецікаве, ти живеш у маленькому містечку й чекаєш на літо, коли можна не бачити однокласників і бути наодинці з собою та кількома «друзями». І от з’являється ВІН — і ти закохана й шалено чекаєш на взаємність. Повість розповідає про одне літо 15-річної Соні — самотньої та замкнутої підлітки, що опиняється перед вибором, переживає першу закоханість і шукає своє місце в житті.

Андрій Бачинський «Детективи в Артеку»

Герої повісті – тендітна юна скрипалька Оленка та її друзі – Антон, Сашко і Сергій під час відпочинку у таборі на березі Чорного моря ­випадково дізнаються про таємницю захованих неподалік коштовностей славнозвісної Міледі, героїні роману про трьох мушкетерів. Уночі друзі таємно вирушають на пошуки скарбу, але потрапляють у вир захоплюючих пригод. Їм доведеться здійснити небезпечну подорож у печеру контрабандистів, а також вступити у справжній двобій з викрадачами музейних цінностей. Хто переможе в одвічному двобої зла і добра – підступність і ненависть, чи щирість і дружба?..

Зірка Мензатюк «Відчайдушні вершники»

Сім‘я Руснаків мандрує Подніпров‘ям, де натрапляє на історичний Чорний шлях, опиняється в нічному Чорному лісі та на березі Чорного озера, наймістичнішого з українських озер. Омріяний спокійний відпочинок перетворився на цілий каскад пригод і дивних витівок, коли виявилося, що новому знайомому Наталочки потрібно врятувати його незвичайного друга.

Микита Гайдамака «Кібершулер»

Колька з Андрюхою люблять літо на річці — там і відпочинеш, і потренуєшся, і свободу відчуєш cповна. Цього разу їм пофартило познайомитися з класними дівчатами, з такими не скучно. У Серго Флінта інша історія. Почав дурити світ, щоб розбагатіти, підстерігаючи наївних, як йому здавалося, пацанів. Метод обрав драйвовий, він же — кібермен, не буде по кишенях шарити. Серго виявився банальним шулером, яких багато і в інтернеті. Та й не такими наївними, як сподівався, були ті, кого записав у жертви. Отримавши від них далі нікуди, нарешті вирішив почати життя з нуля. А що там у веселої компанії? Їм азартно — як у детективі, прикольно — як у комедії. І всі закохані. Канікули ж!

Енді Коуп та інші «Мистецтво бути офігенним»

Автори Енді Коуп (Лікар-Щастя), Енді Віттакер (Кльова Кістка), Емі Бредлі (Творча Емі), Даррелл Вудман (Містер Подвиг) — експерти в мистецтві щастя і позитивної психології, у своїй книзі говорять з читачами відверто, по-дружньому та мотивовано. Вони дають дружні поради, які допоможуть підліткам осягнути власну кльовість, зберігати холоднокровність під тиском суспільства (школа, батьки, стосунки, іспити й ще багато-багато іншого…), а також скласти карту майбутнього прямісінько до щастя.

Наталія Ясіновська «Українка по-американські»

Американка чи українка? Можливо, американка по-українськи? Чи все ж українка по-американськи? На ці запитання хоче знайти відповідь 12-річна Марія. Першу половину свого життя вона прожила в Україні, а більш свідому другу — в Америці. Марія ходить в американську школу, переймається своїми підлітковими проблемами… А ще має цікаву й заплутану родинну історію. І намагається розібратися в собі та зрозуміти своїх рідних. Повість авторки — це занурення в життя звичайних американських підлітків і спроба дослідити минуле через призму сучасності.

Маріяграція Бертаріні «Winx Club.Чарівні канікули»

Літо - час канікул. Фея Блум разом з улюбленим кроликом Кіко відпочиває у названих батьків на Гарденії. Вона дуже сумує за подругами й коханим Скаєм та сподівається на незаплановану зустріч... Але фей Вінкс розділяють міжпросторові бар'єри і підступи злісних чаклунок Трікс. Чи зможуть дівчата подолати усі перешкоди й провести свої перші канікули без батьків?

Немає коментарів:

Дописати коментар