вівторок, 15 грудня 2015 р.

Книга 2015 року ВВС

ВВС Україна оголосила переможців премії Книга року ВВС-2015, представленої в партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).
Переможцем у номінації Дитяча книга року ВВС-2015 обрано книгу Андрія Бачинського "140 децибелів тиші" про глухонімих підлітків.

Автор розповів, що героїня твору має реального прототипа – дівчинку, яка вчиться в одному з інтернатів Західної України і з якою він мав нагоду познайомитися особисто. Вона навіть додала його в друзі на Facebook.
Юний Сергій Петрина – головний герой книги Андрія Бачинського «140 децибелів тиші». На перший погляд, цей хлопчик має все необхідне: батьків, які завжди поруч та у будь-який момент підтримають, маленьку люблячу сестричку Іринку, яка завжди веселила свого братика та улюблену музику. Проте в одну мить – все змінюється буквально раз і назавжди…
 Їдучи на море, уся сім’я потрапляє в автомобільну аварію, в якій вдалося вижити лише Сергійкові. Проте юний музикант втрачає не лише батьків і сестричку, але й слух. Спустошеного та з болем у серці його відправляють до спеціального інтернату для діток із проблемами слуху, в якому йому треба навчитися жити по-новому.

Немає коментарів:

Дописати коментар