суботу, 12 грудня 2015 р.

«Святий Андрію, даруй нам надію»

День Святого Андріяодне з традиційних народних зимових свят. Cаме в ніч з 12-го на 13-те грудня молоді панянки дізнавалися про свою любовну долю. Сучасні юнаки та дівчата теж не байдужі до ворожіння та із задоволенням взяли участь в народознавчих вечорницях «Святий Андрію, даруй нам надію», які змістовно та цікаво пройшли в нашій бібліотеці 11 грудня.

Дитяча книгозбірня наочно передавала атмосферу фольклорного дійства. Читальна зала перетворилася на українську хату, в центрі містився макет печі, українські рушники, глиняний посуд  і коцюба. 


Господиня свята Інна Кабула постаралась на славу, зустрічала хлопців та дівчат веселим сміхом, жартами. Ніби розсунулись рамки часу і присутні поринули у старі добрі часи, коли молодь збиралася напередодні Святого Андрія на веселі вечорниці... 


Весело, із запалом підлітки брали участь у вікторинах, іграх, конкурсах: готували страви, ліпили вареники.


Спрогнозувати майбутнє і те, яким воно буде, мали можливість дівчата, випробуючи свою долю в ворожіннях та гаданнях: на книгах, квасолі, тарілках, складанні чобіт до порога




Найкращим розважальним конкурсом для хлопців виявився традиційний обряд – «кусання калити». Сенс гри полягав у тому, щоб під'їхати «верхи», відкусити без допомоги рук шматок калити й не розсміятися.

Веселі парубоцькі жарти, дівочий сміх, інтригуючи ворожіння, ігри, співи запальних народних пісень, танці, а також смачне частування калитою – все це зуміло подарувати хороший настрій усім присутнім на бібліотечних вечорницях.








Немає коментарів:

Дописати коментар