понеділок, 11 липня 2016 р.

Солодкі викрутаси в ЦДБ

Веселе свято «День ласунів» відбулося у центральній бібліотеці для дітей. Чому день ласунів? 
Тому, що 11 липня відзначається Всесвітній день шоколаду – найулюбленішої солодощі малечі.



Незважаючи на те, що святкувати його почали в усьому світі з 1995 року, далеко не всі маленькі читачі книгозбірні знали про його існування, так само, як і безліч цікавих фактів і відомостей, пов’язаних з шоколадом і його історією. Цю прогалину у знаннях працівники ЦДБ вирішили заповнити, підготувавши День веселих витівок «Солодкі викрутаси», присвячений Дню шоколаду.

Інформація про свято була заздалегідь відома багатьом читачам, учасникам програми «Літні читання». Тому, захоплені солодкою тематикою, вони з нетерпінням його чекали.

Дитяча бібліотека перетворилася на осередок найяскравіших солодких фантазій і чудес – саме тут на гостей чекали захоплюючі конкурси, забави, і, звичайно ж, 
шоколадні ласощі.

Бібліотекарі Марія Джура та Людмила Романович розповіли дітям легенду ацтеків про «їжу богів» (так індіанці називали шоколад). Діти дізналися, що іспанські конкістадори, які вперше доставили його до Європи, охрестили ласощі «чорним золотом» і використовували для зміцнення фізичних сил і витривалості. Ведучі заходу підкреслили, що першим, хто «подарував» людям цей смачний продукт, став Христофор Колумб. Адже саме він, потрапивши на американські землі, отримав в дар від індіанців кілька зерен какао бобів. Бесіду ілюструвала та супроводжувала книжкова виставка
 «Солодкі викрутаси».

Для читачів була підготовлена захоплююча розважальна програма. Присутні розділилися на дві команди «Шоколадки» та «Мармеладки» і свято розпочалося! Діти брали участь у смачних конкурсах і заробляли цукерки.

Команди азартно змагалися в літературно-цукерковому турнірі «Літературна країна ласунів». Вони згадали безліч книг, герої яких дуже люблять солодощі, а також дізналися про нові книги, які ще не встигли прочитати.

Під веселу музику турнір відкрився розминкою «Шоколадна дуель». Вона вийшла дуже гучною та веселою. З'ясувалося, скільки назв цукерок знають діти. Юні читачі захоплено змагалися, збираючи цукеркові фантики в алфавітному порядку. А учасники «Шоколадної вікторини» проявили ерудицію і кмітливість, відгадуючи непрості загадки.

Дівчата та хлопці із задоволенням взяли участь у веселих рухливих іграх «Арахісна естафета», «Кіндер сюрприз», «Загорни цукерку». Вони вгадували навпомацки, скільки солодощів в мішечку та з цукерками в роті читали вірші.

Звичайно, всі користувачі ЦДБ були визнані знавцями солодощів. Задоволені успіхами і призами діти вели жваву розмову, жартували, сміялися, 
співали пісні про солодощі та цукерки.



Немає коментарів:

Дописати коментар