понеділок, 22 серпня 2016 р.

Жовто-блакитний вимір





Святкування Дня Державного Прапора  в Україні спрямовано на вшанування багатовікової історії українського державотворення, виховання поваги громадян до символіки незалежної України. 

І саме з цієї нагоди 22 серпня в центральній бібліотеці для дітей відбувся історичний екскурс «Бойові прапори українського козацтва». Мандрівку в історію Прапора провела Валентина Голубенкова. До уваги читачів був представлений відеоколаж 
«Жовто-блакитний вимір».


Юні читачі ознайомилися з історією становлення українського прапора, його символічним значенням, цікавими фактами та визначними подіями. А ще з безліччю естафет, акцій та «прапорами велетнями», які були присвячені прапору України. 


Користувачі книгозбірні також дізналися, який значний внесок в розвиток українського прапора внесло Запорізьке козацтво. Їм було цікаво не тільки почути, а й побачити різні зразки прапорів на листівках комплекту «Клейноди України» та ілюстраціях картин книги «Козацька абетка», на яких наочно видно, як змінювалася форма прапора, поєднання кольорів, які прикрашали його символи: сонце, зірки,зброя, образи святих, князівські герби, тощо.

Захід закінчився патріотичним флешмобом «Прапор свій здіймаєм гордо – ми з ним дужі і єдині...».

Немає коментарів:

Дописати коментар