четвер, 20 жовтня 2016 р.

20 жовтня в календарі: це цікаво знати



20 жовтня - Міжнародний день кухаря і кулінара
З’їсти що-небудь смачненьке - це те саме маленьке свято, яке кожен з нас може влаштувати собі, і не останнє місце в цьому займає кухарське мистецтво.

Професійне свято кулінарів і кухарів порівняно молода подія. Міжнародний день кухарів був заснований лише в 2004-му році. Це відбулося з ініціативи та за активної участі Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств, в яку  тоді входило вже близько 8-ми мільйонів представників цієї прекрасної кухарський професії з безлічі країн світу.

Яких тільки книг не написано про приготування їжі! Більшість з них допомагають нам дізнатися нові терміни, інгредієнти і способи приготування різних страв.

Юним читачкам нашої книгозбірні пропонуємо книги, які допоможуть опанувати мистецтво кулінарії.
Гілпін Р. Кулінарна книга маленької господині / Ребекка Гілпін. - К. : Країна мрій, 2007. – 96 с. : іл.
Чудові рецепти з цієї книги ідеально підходять для тих, хто прагне навчитися готувати. Рецепти подані у простій і доступній формі, без складних кулінарних термінів і жаргонізмів. Використовуючи звичайні інгредієнти і дотримуючись інструкцій,  крок за кроком ви легко опануєте мистецтво кулінарії. В книзі кожен знайде щось для себе – незважаючи на те, хоче він засмажити курча чи випекти розкішний шоколадний торт! А яскраві фотографії та малюнки спонукатимуть маленьких господиньок братися за приготування оригінальних рекомендованих страв.
Для читачів молодшого та середнього ш
кільного віку.
Найкращі страви нашкидкоруч. – Харків: Веста : Видавництво «Ранок», 2007. – 256 с.
Готуємо смачно та швидко. На кожній сторінці сучасної кулінарної енциклопедії читач знайде безліч чудових та смачних страв на різний смак: від звичайних, на кожен день, до святкових рідкісних страв, які відрізняються своєю оригінальністю та незвичайністю. Книжка зручно поділена на 9 розділів. У кожному розділі є багато різноманітних рецептів, а також детальні описи процесу приготування деяких із них. Читач порине у світ салатів, перших, м’ясних, рибних, овочевих страв, навчиться робити вареники, готувати молочно-яєчні страви, а також дізнається і самостійно зможе приготувати найсмачнішу випічку!

Немає коментарів:

Дописати коментар