понеділок, 10 жовтня 2016 р.

Дитячі посмішки в ЦДБ



У Всесвітній день посмішки в центральній бібліотеці для дітей бібліотекарі пропонували кожному читачеві привітно посміхнутися і, чи так співпало, чи дійсно є в цьому якась магія, але після дванадцятої години похмуре осіннє небо посвітлішало, і свою посмішку стало дарувати людям сонечко.


А ще світліше стало в книгозбірні, коли туди завітали читачі 3-А класу БЗШ № 4. Бібліотекарі чекали на них і підготували «смішну вікторину», за книгою Каті Матюшкіної «Віники лапаті». Третьокласники вже дуже добре знайомі з Бабою Ягою, її чорними котами Муринтієм та Галасуном, з Чарівною Мітлою, Лісовиком та Кікіморою, бо протягом вересня, відвідуючи бібліотеку, вони із задоволенням слухали захопливі історії, що читали їм бібліотекарі Людмила Романович та Лариса Олійник. Тому вікторина видалася не складною для тих, хто уважно слухав. Продовжився веселий день загадками від Сича У-ух-ти та Водяника.
Не обійшлося і без дитячої творчості, коли читачі самі захотіли стати письменниками, розповідали друзям веселі історії, що вигадали самі та читали гуморески українських авторів.


Дізнавшись від бібліотекарів, що день посмішок з’явився завдячуючи американському художнику Харві Беллу, який намалював яскраву жовту пику з широкою посмішкою, та отримавши смайлики в подарунок, дітлахи повернулися до школи, щоб подарувати посмішки своїм друзям та вчителям.


Немає коментарів:

Дописати коментар