понеділок, 17 жовтня 2016 р.

Козацькому роду нема переводу!



Жовтневого дня у центральній бібліотеці для дітей відбулися козацькі розваги для п’ятикласників БЗШ №4. У читальній залі панувала тепла і світла атмосфера. Цьому сприяв хороший настрій козачат, веселі жарти та щирі посмішки.
 Як відомо, козаки – вільні, безстрашні люди, борці за волю, за щасливу долю рідного краю. Вони часто змагалися між собою, розвиваючи свою силу, витримку та мужність.
  Тож, наслідуючи козацьку обрядовість давніх часів, юні читачі ЦДБ, поділившись на 2 курені, взяли участь у цікавих і веселих іграх та конкурсах: «Козацька спритність», «За рідний край – хоч помирай», «Втеча полоненого козака з полону», «Козацький одяг», «Рятівник», «Приготування кулешу», «Хто кого перетанцює», «Майстерні художники» та бліц-турнірі «Знавці козацької термінології».
 Юні козачата переправлялися до берега через «річку», бігали у мішках, перетягували канат, збирали врожай, одягалися на швидкість у козацькі шаровари, танцювали гопак тощо.

 П‘ятикласники гідно пройшли всі випробування, показали свої спритність, хоробрість та уміння. Пройшовши козацькими стежками, вони довели, що є справжніми нащадками козацької слави, козацьких традицій, козацької мудрості.
 Козацькі розваги закінчилися флешмобом, який пройшов під гаслом «Козацькому роду нема переводу!». В магічній силі цих рядків попередні покоління, начебто, передали нащадкам духовну силу. В ній не тільки одвічне прагнення людей до свободи, а й до освіти, розвитку культури, збереження національних традицій. 
В цих словах висловлена пошана чоловікам, їх здатності захистити Батьківщину.

Немає коментарів:

Дописати коментар