середу, 19 жовтня 2016 р.

Правова гра «Вироки Феміди»

Дитинство – найцікавіша і найвідповідальніша пора становлення особистості. Сучасна дитяча бібліотека покликана допомогти цьому процесу.

Формуванню правової свідомості читачів сприяють бібліотечні заходи. 18 жовтня працівники центральної бібліотеки для дітей провели для восьмикласників БЗШ № 11 правову гру «Вироки Феміди».


Методист ЦДБ Тамара Шпак ознайомила дітей з правами, що гарантуються законом, підкреслюючи те, що кожна людина є єдиною, унікальною та звернула увагу на найважливіший документ – «Конвенцію ООН про права дитини», ухвалену Генеральною Асамблеєю ООН 20 листопада 1989 року, що набула чинності в Україні 27 вересня 1991 року.

Головне завдання «Конвенції» є захист прав дітей. Які вони, ці права? Граючись, діти самі давали відповіді на ці питання. Право на любов і піклування батьків, право на освіту, медичну допомогу, на власне ім’я, відпочинок тощо.



Учасники заходу поділилися на дві команди: «Правознавці» та «Відповідальні», які взяли участь у конкурсах: «Плутанина», «Хто? Як? Коли?», «Допоможи героям», «Павутина». Найцікавішим виявися конкурс «Пошук істини», під час якого потрібно було знайти на виставці книги та казки, в яких порушуються права дитини та розповісти про них.


Обидві команди гідно і швидко виконали свої завдання та продемонстрували знання з основ теорії права та правової діяльності.



Наприкінці заходу учасники дійшли висновку, що необхідно тісно пов’язувати права і обов’язки, бо тільки тоді можна стати справжнім громадянином своєї держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар