четвер, 12 січня 2017 р.

Сенс життя. У чому він?



Упродовж всього життя людина постійно ставить собі запитання: "Хто я? Навіщо я прийшов у цей світ? А в чому сенс життя? Для чого я живу?". Здається, що це прості запитання, але відповідь на них знайти не дуже легко. От уже понад дві тисячі років людство намагається розгадати унікальність життя.

Ось і читачі нашої книгозбірні 11 січня стали учасниками цікавої дискусії в рамках юридичного лекторію «Підліток і закон». На обговорення була винесена  філософська тема  «Сенс життя. У чому він?».


Разом із методистом Тамарою Шпак школярі розмірковували над призначенням людини у цьому світі, мудрували над створенням схеми під назвою «Сенс життя», аналізували вислови вчених та філософів про суть людського буття.  

Підлітки виявили активність, зацікавленість, побудували ієрархічну шкалу цінностей, намалювали своє «Дерево життя». На стовбурі дерева написали найбільш значиму мету, яку сподіваються досягти в житті, а на гілках дерева визначили ті життєві пріоритети якими будуть керуватися для досягнення бажаного.


Читачі  висловили загальну думку, що значить для них сенс життя: «Він полягає у пошуку, відкритті, пізнанні самого себе…».

Немає коментарів:

Дописати коментар