вівторок, 23 травня 2017 р.

Читай. Знай. Мрій.



Любі читачі!
Запрошуємо всіх, хто бажає потрапити в чарівний світ пригод, завітати до бібліотеки. Ми отримали багато нових книжок!

«39 ключів» — серія книг, цикл пригодницьких романів  для дітей і підлітків, створена сузір'ям відомих авторів, засновником якого є Рік Ріордан, відразу ж зайняла чільне місце в авторитетному списку бестселерів «New York Times».

Головні герої серії – Емі і Ден Кехіли, звичайні діти, брат і сестра, що залишилися в результаті нещасного випадку без батьків. По вихідних вони їздять до своєї дивовижної бабусі Грейс, яка свого часу об’їздила увесь світ і часто розповідає онукам про такі речі, які здаються їм зовсім марними. Але одного далеко не прекрасного дня Грейс Кехіл вмирає, залишивши дивний заповіт. Її спадкоємці, в числі яких Емі і Ден, опиняються перед вибором – або отримати мільйон доларів, або розпочати змагання з іншими членами сімейства Кехілів і першими знайти 39 ключів, які… 

У тому і річ: ті, хто заволодіють цими ключами, стануть найвпливовішими і могутніми людьми на планеті! Ключі розкидані по всьому світу, підказки складні і заплутані, сміливців підстерігає безліч небезпек, а їхні супротивники – представники чотирьох могутніх кланів родини Кехілів – готові на все заради перемоги.

Тим часом з’ясовується, що давній рід Кехілів не тільки розгалужений і числений: в минулому до нього належали найвидатніші люди, серед яких Олександр Македонський, Наполеон, Бенжамін Франклін і десятки інших.

Рік Р.  39 ключів. Лабiринт кiсток. Книга 1 / Ріордан Рік. – Х. : Вид-во «Ранок», 2016. – 272 с.
«Лабіринт кісток» - перша книга серії. В ній ми знайомимось з головними героями – братом і сестрою Деном і Емі Кехілами, 11 та 14 років. Підлітки роблять вибір і приступають до ризикованих пошуків. І в першій же книзі циклу сліди і знаки, залишені Беном Франкліном, приводять дітей у лиховісні катакомби Парижа… в лабіринт кісток.
Захоплива, з почуттям гумору та загадками, книга «Лабіринт кісток» вже встигла завоювати увагу не тільки дітей, але і їх батьків.
Корман Г. 39 ключів. Фальшива нота. Книга 2 / Гордон Корман . – Х. : Вид-во «Ранок», 2016. – 192 с.
Карколомні пригоди Емі та Дена тривають. Так само продовжуються пошуки 39 ключів, схованих їхньою бабусею Ґрейс Кехіл по всьому світу. Цього разу сліди ведуть на батьківщину Моцарта у Зальцбург. Юних героїв, яких переслідує решта учасників зАвторська група "Маг"ання, чекає випробування на мужність і кмітливість у катакомбах ченців-бенедиктинів, штаб-квартирі Уолта Діснея, у перегонах на катерах по Венеції. Хто переможе? Клан Кехілів чи клани Януса, Томаса і Катерини? Зірка хіп-хопу Йона Візард чи агент КДБ Ірина Спаська? Діти мільйонерів із сімейства Кабрів чи двійко сиріт із Бостона, чиї батьки загинули під час пожежі за дуже загадкових обставин?
Леранжіс П. 39 ключів. Викрадач мечів. Книга 3 / Пітер Леранжіс. – Х. : Вид-во «Ранок», 2016. – 176 с.
У пошуках 39 ключів, які невпинно тривають, Емі та Дену допомагає їхня безстрашна няня Неллі Гомес. Цього разу вони потрапляють в Японію і Південну Корею, де несподівано зустрічають своїх старих ворогів, а також дізнаються про свого далекого родича, видатного японського полководця ХVI століття. Утім битися з місцевою мафією у підземеллі доводиться їхньому рідному дядьку Алістеру. Чи зможуть наші герої, належачи до нового покоління клану Кехілів, розгадати всі коди і знаки, залишені їхньою бабусею Ґрейс Кехіл, розкрити таємницю, якій вже п’ятсот років, і знайти наступний Ключ? Чи зможуть вони розрізнити на своєму нелегкому шляху добро від зла, а друга від ворога?
Вотсон Дж. 39 ключів. Таємниця підземелля. Книга 4 / Джуд Вотсон. – Х.: Вид-во «Ранок», 2016. – 224 с.
Американські підлітки Емі і Ден продовжують пошуки 39 ключів, схованих главою клану Кехілів по всьому світу. Цього разу хитромудрі підказки заводять їх до спекотного Єгипту. Тут несподівано для себе вони виявляють довгоочікуване послання від улюбленої бабусі і дізнаються, що серед друзів Ґрейс були такі великі люди, як Говард Картер і Вінстон Черчіль. Долаючи небезпеки, наші герої намагаються розкрити таємницю стародавньої гробниці — і знайти наступний ключ. У Каїрі і Луксорі їх чекають захоплюючі пригоди, а на заваді їм стоять кровожерні крокодили, зловісні мумії та численні родичі з родини Кехілів, які так само полюють за ключами щастя.
Карман П. 39 ключів. Чорне коло. Книга 5 / Патрік Карман .- Х. : Вид-во «Ранок», 2015. – 208 с.
Продовжуючи гонитву за тридцятьма дев’ятьма ключами, і ледве вибравшись цілими та неушкодженими із найнебезпечніших єгипетських пригод, 14-річна Емі та її 11-річний брат Ден отримують дивну телеграму від таємничого незнайомця. Ідучи за підказками, вони вирушають до аеропорту і знаходять у камері схову чергове послання і два квитки до Росії на їхнє прізвище. Саме там нашим героям доведеться шукати безслідно зниклу Бурштинову кімнату, дізнатися правду про загибель царської родини, а заразом, можливо, розкрити таємницю загадкової смерті їхніх батьків. На російських просторах Емі та Дена чекає безліч загадок, пасток і небезпек, лише подолавши які, вони зможуть наблизитися ще на один крок до заповітної мети.
Вотсон Дж. 39 ключів. На глибині. Книга 6 / Джуд Вотсон. - Х.: Вид-во «Ранок», 2015. – 240 с.
На черговому етапі змагання за тридцятьма дев’ятьма ключами 14-річна Емі та її молодший брат Ден вирушають слідами батьків до Австралії. Там вони знайомляться зі своїм рідним дядьком Шепом, потерпають від родини Кабрів, дізнаються про те, що їхня няня вміє керувати літаком, і опиняються у підземному місті Кубер-Педі, найвідомішому місці на світі з видобутку опалів. В Австралії Емі несподівано починає згадувати подробиці тієї ночі, що забрала життя їхніх батьків, і в результаті перестає довіряти навіть власному братові, вже не розуміючи, хто їхній друг, а хто ворог. Саме це призводить до фатальної помилки.
Леранжіс  П. 39 ключів. Гніздо гадюки. Книга 7 / Пітер Леранжіс .- Х.: Вид-во «Ранок», 2014. – 224 с.
Шалені перегони за 39-ма ключами набувають нових обертів. На Емі та її брата Дена чекають нові випробування в Індонезії, де вони потерпають від вивергнення вулкану, страшної пожежі та чергового зрадництва підступного дядечка Алістера, а також у Північній Африці, куди вони вирушають на пошуки наступного ключа слідами Вінстона Черчіля та вождя зулусів Шака. Відгомін англо-бурської війни ХІХст., нащадки бойових племен, музеї та бібліотеки, закинуті шахти і фермерські ранчо – у цій круговерті місць, людей і подій герої находять чергові підказки у пошуку магічних ключів.
Корман Г. 39 ключів. Код імператора. Книга 8 / Гордон Корман. - Х.: Вид-во «Ранок», 2014 .- 240 с.
Таємничий Шаолінь, велетенські міста і старовинні пам’ятки Китаю, Заборонене місто і Великий Китайський мур — це арена, на якій розгортається новий етап гонитви за тридцятьма дев’ятьма ключами до всесвітньої могутності та нечуваної влади. Але у розпалі пошуків раптом зникає Ден — його загадковим чином викрадено прямо на площі Тяньаньмень у Пекіні. Емі і Неллі у розпачі, навіть близькість до чергового ключа вже не має значення, але дивним чином пошуки Дена виявляються одночасно і шляхом до перемоги. Брат і сестра зустрінуться у підніжжя Евересту, який їм доведеться волею чи неволею підкорити, а між іншим виявиться, що Неллі — набагато могутніша і впливовіша особа, ніж уявляли собі юні Кехіли.

Немає коментарів:

Дописати коментар