понеділок, 8 травня 2017 р.



8-9 травня в Україні святкуються 
День пам’яті та примирення і 
День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

 У Другій світовій війні взяла участь 61 країна, це 80% населення Землі. Воєнні дії відбувалися на територіях 
40 країн. До збройних сил було мобілізовано 110 млн. осіб 
у всьому світі. Загальні людські втрати досягли 
50 – 55 млн. осіб.
 
Народи світу дружно повстали проти фашистських загарбників і перемогли ворога, адже боролися заради волі й незалежності – захищали свої родини, свої домівки, свою землю, свої  країни.

Офіційним символом святкування є квітка червоного маку - загальноприйнятий у світі символ відзначення пам'ятних днів Другої світової війни. В Україні символ використовується у власній стилізації, розробленій харківським дизайнером Сергієм Мішакіним.

 Подіям Другої світової війни в ЦДБ присвячена книжково-ілюстративна виставка «У мирне небо хай злітають птахи». Запрошуємо користувачів та мешканців міста познайомитись з літературою, яка розкриває історичну правду про всесвітню трагедію, змальовує образи героїв Другої світової війни.


Щиросердно  вітаємо із Днем Перемоги над нацизмом у Європі та 72-ю річницею завершення Другої світової війни – священним святом  народної мужності та звитяги!

Віддаємо велику шану ветеранам всіх фронтів! 
Бажаємо їм міцного здоров’я, оптимізму та активного довголіття! Нехай у Ваших родинах панує злагода та спокій, а оселі повняться достатком!

Немає коментарів:

Дописати коментар