четвер, 3 травня 2018 р.

Вам, малюки, на всі смаки


Владимирські Г. та П. Хлопчик, якого подарували цуцику: повість / Ганна та Петро Владимирські. – К. : Грані -Т, 2011. – 80 с. : іл.
Найкращий подарунок на день народження – без сумніву, собака. Немає значення, якої породи чи масті, – головне, щоб це був живий, теплий і люблячий пес. Цю просту як світ істину знає кожен третьокласник, більше того – її знає кожен цуцик! Адже й для цуценяти, певна річ, найкращий подарунок – хлопчик! 
Одначе мами й тати третьокласників не завжди розуміють бажання своїх дітей, і день народження з радісного свята враз перетворюється на один із найсумніших днів у році. І якби не вчитель астрономії Македонович і вчителька української мови й літератури Ліза Гілочка, хтозна, чи вдалося б урятувати ситуацію і чи подарували б колись цуцикові Білому учня третього класу Олеся Кайдашенка...
Микицей М. Будинок, який умів розмовляти : повість / Марія Микицей. – К. : Грані – Т, 2012. – 68 с. : іл.
Ця книжка про те, що дива не конче слід шукати за далекими морями-океанами — інколи досить буває виїхати за місто, познайомитися зі статечним паном Будинком і бодай на кілька днів замешкати в ньому. І тоді ти — так само, як Даринка-Жаринка — зможеш здійснити заповітну мрію Бузку, подружитися з паном Лелекою і дізнатися про те, що буває, коли хлопчик і дівчинка міняються ролями… А головне — ти відкриєш для себе дивовижний світ цікавущого родинного спілкування, яке дарує справжню радість і надихає на творення добра!
Міттерер Ф. Дивовижне курчатко Ганнуся / Фелікс Міттерер. – К. : Наш час, 2012. – 28 с. : іл.
Курочка Марта знесла дивовижне яєчко – воно мінилося різними кольорами! Та під сяючою шкаралупою жило не менше дивовижне курчатко – Ганнуся. Але життя – це завжди пригода, і для неймовірного курчатка Ганнусі вона розпочинається прямо зараз…
Плат С. Кухня пані Вишеньки / Сильвія Плат. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2016. – 36 с. : іл.
Якось помічники пані Вишеньки захотіли помінятися своїми ролями на кухні. Міксер і Духовка надумали прасувати, Праска — пекти вафлі, Пралька — бісквіт, а Кавоварка прагнула скуштувати морозива…
І маленькі домовички, які пильнують лад у кухні пані Вишеньки, дозволили кухонним мешканцям виконувати не свою роботу. Але чи впораються вони з нею?..
Ходос С. Світові перегони / Світлана Ходос . – Харків : Ранок, 2012. – 132 с. : іл.
Книга розповідає про сповнені пригод супермарафонські перегони, які відбуваються у казковому автомобільному світі. Ця барвиста і добра книга допоможе юному читачеві розвинути такі чудові якості, як сміливість, наполегливість і завзятість у досягненні мети, доброзичливість і розуміння того, наскільки важливою є дружба та взаємовиручка.
Чухліб В. Пісня тоненької очеретини : казки / Василь Чухліб. – К. : АВІАЗ, 2015. – 52 с. : іл.
Справжній майстер казкового слова Василь Чухліб вміло поєднує традиційні художні прийоми народної казки з оригінальними авторськими знахідками. Він наділяє тварин людською мовою, почуттями, характером і поведінкою, зберігаючи при цьому й те, що притаманне природі тварин. Цікаві сюжети, мальовничі подробиці, виразні діалоги, тонкий гумор – це все приваблює маленьких читачів. У цього письменника свій стиль і своє бачення світу. Він володіє рідкісним даром писати коротко, а показувати багато, уміє розповісти цікаво й хвилююче, навіть поетично, про речі, на перший погляд, звичайні і буденні.
Ясмінська Н. Сім руж : збірка казок / Надія Ясмінська. – К. : Срібна папороть, 2018. – 104 с. : іл.
Сім руж. Сім дівчаток. Сім чарівних історій, які розповідають про кохання і дружбу, відвагу, надзвичайні пригоди і справжні дива. Мальовнича збірка класичних казок перенесе маленьких читачів у світ справжньої казки, де добро перемагає, а дива стають реальністю.

Немає коментарів:

Дописати коментар