вівторок, 3 липня 2018 р.

Для вас, підлітки!


 Любі читачі!
Завітайте до нашої бібліотеки переглянути літературні новинки.


Малешка А. Магічне Дерево. Червоний стілець : повість / Анджей Малешка. – Львів: Урбіно, 2017. – 288 с. : іл.
Тут немає чарівників, потвор, відьом та іншої нечисті. А є звичайна родина незаможних музикантів, у якій завжди бракує грошей, зате не бракує тепла й любові. Трійко дітей — Філіп, Кукі й Тося — знаходять чарівний предмет, анітрохи не підозрюючи про його можливості.
Стілець, зроблений із деревини Магічного Дерева, може виконати будь-яке бажання. Ну, майже будь-яке. Можна казково розбагатіти, здобути славу й купу грошей. А можна пережити неймовірні, іноді дуже небезпечні пригоди! Досі в родині панувала злагода й любов, і навіть проблеми якось вирішувалися непомітно. Та найдошкульнішою виявилася нестача грошей. Бо скажіть, де можна заробити багато грошей музикантам? І ось вони отримують пропозицію, від якої мало хто б відмовився: цілий рік їм треба плавати на круїзному пароплаві «Королева Вікторія» та розважати відпочивальників музикою. Рік роботи – це чимало грошей! Але це рік без дітей! Цього не уявляють собі ані самі батьки, ані трійко їхніх дітей – Кукі, Філіп і Тося. І раптом батьків наче підмінили. Вони перестають помічати синів і доньку, говорять лише про заробітки, а тоді й зовсім вирішують віддати дітей тітці, а самим податися у круїз… Діти розуміють, що з батьками сталося щось страшне. Але як це виправити? Як повернути справжніх батьків, які любили й дарували їм турботу? На Кукі, Тосю й Філіпа чекає довга подорож.
Мельниченко Н. #ЯНеБоюсьСказати: найвідвертіша книжка для підлітків. – Харків: Фоліо, 2017. – 213 с. : іл.
Громадська активістка та редактор альманаху "Жила" Анастасія Мельниченко розпочала кампанію проти насильства #‎ЯНеБоюсьСказати. Дівчина розповіла свої відверті історії домагання та насильства з боку чоловіків та запропонувала жінкам ділитися своїми.
В книжці розповідається  про те, як не допустити сексуальне насильство зі свого боку, а також як поводитися і до кого звертатися, коли насильство вже сталося.
Ягелло Й. Тирамісу з полуницями : роман / Йоанна Ягелло. – Львів : Урбіно, 2017. – 296 с.
«Тирамісу з полуницями» — третя книга про Халіну Барську, з якою читачі вже могли бути знайомі за романами «Кава з кардамоном» і «Шоколад Із чилі». Це щира та добра історія про те, як важливо помічати дрібниці та прислухатися до рідних і друзів.
У другому класі ліцею Лінка нарешті втілює свою мрію: вона створює власний блог, де регулярно пише про все, що здається їй важливим. Її кохання з Адріаном триває, дівчина на сьомому небі від щастя! І Лінка вже не уявляє собі життя без роботи, шукає її – і знаходить! За всім цим у неї дедалі менше часу на відверті розмови з подругою Наталією. А в тієї багато чого змінилося... Лінка не підозрювала, з якими проблемами змагається Наталія, не знала, що молодший братик має в школі серйозні проблеми, не здогадувалася, чому раптово змінилася Рута, у якої вона працює. На щастя, ніхто з нас не є самотнім островом. Головне – вчасно помітити, підтримати, допомогти.

Ніщо не може замінити задоволення погортати сторінки «живої» книги!

Немає коментарів:

Дописати коментар