четвер, 26 липня 2018 р.

Любителям фентезі




Читаємо влітку
 

Саллі Ґрін— англійська письменниця-прозаїк, авторка трилогії про Натана — сина Білої відьми і Чорного чаклуна.


Перша частина історії «Напівлихий» вийшла у більше ніж 43-х країнах світу.

Події трилогії розгортаються в альтернативній сучасній Англії. У світі поруч зі звичайними людьми живуть справжні відьми та чаклуни. Білі — гарні, чорні — погані. Натан — наполовину чорний чаклун, наполовину білий. Відтоді як його мати, Біла відьма, наклала на себе руки, а батько, могутній Чорний чаклун, був визнаний вбивцею відьом, Рада Білих Відьом чекає, який шлях обере Натан, коли йому виповниться 17 років. У цьому віці він отримує три дари, що підтверджує його право стати чарівником.

Грін С. Напівлихий / Саллі Грін. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2015. – 384 с.
Натан – незвичайний підліток, він не вписується в жодну систему – ні в систему простих людей, ні в систему магів, до яких належить увесь його рід. Адже в ньому перемішалася кров матері, Білої відьми, і кров батька – найжорстокішого Чорного чаклуна. Він ЧБ, він Напівкодовий, той, на долю якого випадають жорстокі катування, ув’язнення в клітці, переслідування з боку Ради Білих чаклунів. Але він мусить звільнитися і втекти, щоб знайти свого батька і отримати три дари. Інакше він помре страшною смертю. Однак Ловці відстежують кожен його рух, і чи може він довіритися хоч комусь – брату, сестрі, чи принаймні дівчині, котру Натан кохає усім серцем…
Грін С. Напівдикий / Саллі Грін. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2015. – 400 с.
У сучасній Англії, де серед людей живуть Чорні й Білі чаклуни, які ворогують між собою, сімнадцятилітньому Натанові ведеться дуже непросто. Адже він – ЧБ, Напівкодовий, ні Чорний, ні Білий. На нього полюють Білі маги, його не сприймають Чорні. Він закоханий, але навіть на дівчину, якій належить його серце, ледве чи може покластися – хтозна, можливо, вона теж шпигунка? Натан здобув свій унікальний чарівний Дар, але опанувати його дуже складно – звір, що живе у хлопцеві, надто любить вбивати. Проте навчившись керувати своїм Даром, Натан допоможе відновити втрачений баланс сил у відьомському світі, і нарешті визначиться, який же він: добрий чи все-таки лихий?

Немає коментарів:

Дописати коментар