пʼятницю, 13 грудня 2019 р.

Книжкові новинки


Скреттінг Г. Антон та інші нещастя / Гюдрун Скреттінг. – Л. : Старий Лев, 2018 . – 246 с.
Авторка – норвезька письменниця Ґюдрун Скреттінґ – дебютувала романом для підлітків «Антон та інші нещастя».
Антонові – дванадцять, і в нього чимало проблем, які він вважає справжніми нещастями. Проте в нього є найкраща подруга – Іне, яка завжди готова прийти на допомогу. Антон шукає татові наречену, Іне намагається помирити власних батьків. І завдання ці – не з простих, тим паче що професія хлопцевого батька – не з найпрестижніших. Кажуть, у продавців дачних туалетів шанси у жінок невеликі... Та крок за кроком, витівка за витівкою – і задуми Антона та Іне стають все досяжнішими, а їхня дитяча дружба переростає в щось глибше і несподіване для них обох.


Слейтер К. Розумник : загадковий злочин, особливий детектив : повість / Кім Слейтер. – Л. : Старий Лев, 2018. – 230 с.
 У британському місті Ноттінґем загинув безхатченко, та поліція цією справою не надто переймається. Кіран Вудз, допитливий школяр, який мріє стати журналістом і розслідувати злочини, береться самотужки з’ясувати, що ж трапилось насправді. І куди зникла його бабця, яка одного дня перестала навідуватись до них із мамою. Захоплива і водночас щемка розповідь, написана від імені особливого хлопчика, нікого не залишить байдужим. Вона про те, як нелегко буває жити у сім’ї, коли вітчим ображає маму, як почуваєшся, коли однокласники вважають тебе «не таким», і як це — бути бідним і втратити власну домівку... А ще — це історія про любов, яка здатна подолати всі труднощі і страхи. Історія, від якої — як не раз повторює сам головний герой — «тріскає серце». За цю книжку британська письменниця Кім Слейтер отримала десять літературних нагород.
Стренковська-Заремба М. Детектив Кефірчик у пошуках скелета / Малгожатиа Стренковська-Заремба. – Л. : Урбіно, 2018. – 220 с.
У книжці відомої польської дитячої письменниці на вас чекають безліч загадок та багато сміху! Теодор Кефірчик мріє про кар’єру детектива, тому коли його звинувачують у крадіжці скелета з кабінету біології, він вирішує провести власне розслідування. Юному детективові допомагає завжди чемний Домінік. У хлопців є кілька версій, і це ускладнює пошуки. А ще їм перешкоджає допитлива Кароліна та двійко неслухів: Малий і Бартусь. Під час розслідування діти потрапляють у лабети банди злодіїв і...
Шрут П. Шкарпеткожери / Павел Шрут. – Х. : Школа, 2017. – 231 с.
«Шкарпеткожери» — перша книга відомої трилогії чеського письменника Павела Шрута з неперевершеними ілюстраціями Ґаліни Міклінової. У Чехії ця книга 2009 року була обрана «дитячою книгою десятиліття», адже, виявляється, проблема зниклих шкарпеток близька кожному. Якщо у вас «випадково» загубилася одна шкарпетка - можете не гаяти часу, марно шукаючи її по всіх закутках. Гадаєте, що вона просто загубилася десь серед випраних речей? Чи, можливо, вітер ненароком зірвав її із сушильної мотузки? Може, й так... Проте найчастіше за цим стоять… шкарпеткожери! Ці таємничі істоти живуть у кожній оселі й завжди цуплять та їдять лише одну шкарпетку з пари. Ви заінтриговані? Тоді мерщій розгортайте книгу, адже з неї ви дізнаєтеся про шкарпеткожерів усе, «про що хотіли б знати, але не наважувалися спитати»!

Немає коментарів:

Дописати коментар