вівторок, 24 грудня 2019 р.

Новий рік у країнах світу


Кожен рік ми з нетерпінням чекаємо різдвяно-новорічні свята з веселими іграми, танцями, співами й усілякими несподіванками, сюрпризами та зустріччю з добрим чарівником, який приносить подарунки. Щедрими на подарунки завжди були Святий Миколай, Дід Мороз або Санта-Клаус. Вони  вже багато століть мандрують по Землі, обдаровуючи слухняних малюків. Але не у всіх країнах до них приходить сивочолий старий. Адже у багатьох народів існують свої традиції.

Про все це дізналися другокласники БЗШ №4 із літературного пазла «Новий рік у країнах світу», який для них провели працівники ЦДБ.


У святкову подорож відправилися дітлахи, переглядаючи презентацію «Новий рік крокує по планеті».

Першим головним персонажем, з яким зустрілися діти, був Санта-Клаус — веселий дідусь з білою бородою та в червоному жупані з червоним капелюхом, який літає у повітрі на казкових оленях та потрапляє через димарі до будинків, щоб дарувати дітям і дорослим подарунки. 

Бібліотекарка Ірина Вернидуб розповіла учням, що Санту придумав у 1823 році поет Клемент Кларк Мур,  у поемі «Ніч перед Різдвом» він зобразив Санта-Клауса життєрадісним немолодим ельфом, а також запряг у його сані північних оленів, а сучасний образ всесвітньовідомого Санта-Клауса створила компаніїя Кока-Кола.


Діти побачили на слайдах та почули від бібліотекарів багато цікавинок про казкових дідів: Йоулупуккі, що  мешкає в Фінляндії та скандинавських країнах, його зображують у шкурі цапа або у візку на козлах, французького дідка Пер- Ноеля, китайського Шань Дань Лаожена, італійського Баббо-Натале та трьох кубинських персонажів Вальтасара, Гаспара й Мельхіора. 

Читайлики теж підготувалися до свята. Вони прочитали віршики, присвячені зимовим святам, за що отримали солодкі призи.

Немає коментарів:

Дописати коментар