пʼятниця, 24 травня 2024 р.

Безпечні канікули

Влітку діти з особливим завзяттям шукають для себе пригоди. Адже де пригоди, там новий досвід і враження. Це невід’ємна частина пізнання ними навколишнього світу. От тільки всюди, де їм цікаво, може бути ще й дуже небезпечно.

Щоб літні пригоди не зашкодили дітям, працівниці ЦДБ провели для читачів, першокласників гімназії - початкової школи №11, превентивний урок «Безпечні канікули» в рамках правого лекторію «Підліток і закон».



 

Бібліотекарка Лариса Олійник провела з користувачами попереджувальні бесіди про поведінку під час літніх канікул, надала корисні поради під час військового стану, акцентувала увагу на поводженні з вибухонебезпечними предметами, нагадала, як поводити себе вдома, на вулиці, на природі, познайомила з книжками, які передають ключові правила для забезпечення безпеки.



 

А потім почалася інтерактивна частина заходу, де дітей чекало багато завдань. Спочатку першокласники розгадали кросворд і визначили ключове слово «Безпека». Розглянувши ситуації, зображені на картинках, учні дружньо взяли участь в грі «Можна – не можна», яка перевірила як вони на практиці засвоїли правила, відображені в пам’ятках «Безпечна поведінка вдома і на вулиці», «Безпечна поведінка з електроприладами»,  «Безпечна прогулянка до лісу». Школярики впевнено назвали небезпечні електро- та газоприлади, які є вдома,  та вказали  яку небезпеку вони несуть; небезпечні місця, які підстерігають на вулиці, водоймах, на природі, зокрема  в лісі, пояснили малюнки із дорожніми знаками, також визначили номери служб порятунку 101, 102, 103, 104.




 

Наприкінці заходу дітлахи склали власну пам’ятку із запропонованих рекомендаційних порад, яку потрібно добре знати на період канікул.


 

          Нехай відпочинок буде радісним, приємним, а головне – безпечним!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар