понеділок, 6 травня 2024 р.

Виставка "О, писанко! Ти - символ України!"

        Великдень є головною подією року для православних християн і найбільшим православним святом. Багато традицій залишилися незмінними: на Великдень печуть паски, фарбують та розписують яйця.

Унікальний витвір українського мистецтва – писанка є однією зі стародавніх форм українського народного розпису, символом весни, сонця, повернення природи до життя, зародження життя, продовження роду.

До Великоднього свята  в Центральній бібліотеці для дітей оголошено творчу акцію «О писанко! Ти – символ України». 6 травня в читальній залі оформлена яскрава, чудова виставка дитячих робіт. Її можна назвати Великоднем творчої душі, адже політ дитячої фантазії безмежний. Представлені на виставці писанки оздоблені бісером, нитками, фетром, виконані у техніці квілінгу, розписані петриківським розписом тощо.





 

Художні роботи виконані в різноманітних художніх техніках: від звичайних малюнків та аплікацій до застосування народних традицій прикладного мистецтва, зокрема художнього розпису.



 

Багато позитивних емоцій отримуєш, коли бачиш ці дитячі творіння. Якщо поглянути на світ очима дітей, він видається бурхливим потоком цікавих творчих ідей, знахідок, фантазій та мрій. Кожна дитяча робота легка, світла та справді унікальна своєю несхожістю. Саме тому дитяча виставка випромінює щирість, любов і святковість.






 

Запрошуємо на перегляд. Виставка буде працювати до 20 травня. Завітайте до нашої книгозбірні (проспект Незалежності, 55) та помилуйтеся дитячими творіннями.

Немає коментарів:

Дописати коментар