четвер, 22 лютого 2018 р.

Душа народу звучить у слові



З нагоди Міжнародного дня рідної мови працівники центральної бібліотеки для дітей запросили на літературну подорож «Душа народу звучить у слові» учнів 5-А та 5-Г класів БЗШ№11 (кл.кер. Нужна Т.О, Спринчак Л.А.).


Бібліотекар Марія Джура розповіла про історію виникнення свята, роль мови у житті людини, її значення для української нації та держави, про українське слово, яке набирало сили у творах Г.Сковороди, І Котляревського, І.Нечуя-Левицького, Лесі Українки та багатьох інших видатних людей.


Барвистий світ українського слова, його велич, силу і красу розкрили вислови Т. Шевченка, І.Франка, М.Рильського, В. Сосюри про рідну мову, які зачитали Оля Кардаш та Аня Шекера. Вірші про мову декламували Надія Капустіна, Павло Івахненко, Діана Портянкіна, Каріна Тимошенко, Платон Прасол.


Учні брали активну участь в іграх і конкурсах: «Алфавіт», «Мовне асорті», «Перевір свої знання», «Склади слово», «Прощавай суржик». Відгадуючи загадки і кросворди, читачі демонстрували високі знання з української мови, вправно виконували завдання, читали скоромовки.




Аня Федоренко, Богдан Швень, Владислав Омельченко розважили присутніх інсценівкою гуморески П.Глазового «Кухлик», яка викликала веселий сміх.


 Учасники заходу дійшли висновку, що найбільший й найдорожчий скарб кожного народу – це його мова і кожному треба докладати зусилля для того, щоб зберегти її.

Немає коментарів:

Дописати коментар