вівторок, 13 лютого 2018 р.

Ми – європейці: реалії та перспективи



«Зараз так часто можна почути: «Ми на шляху до змін, Україна — це Європа, Україна — європейська держава». Та чи так воно є насправді?», - на це запитання давала відповідь бібліотекар  ЦДБ Марія Джура, презентуючи та цитуючи літературу, представлену на виставці-інсталяції
 «Ми – європейці: реалії та перспективи» (12.02.2018).


Розповідаючи про книжкові видання, пані Марія  загострила увагу користувачів на тому, що інтеграція в європейський простір передбачає не лише фізичне приєднання держави до європейських організацій, але й вимагає від України створення такої внутрішньої політики в країні, яка б відповідала сучасним інституціям, які будуть забезпечувати конкурентоздатність економіки, технологій, політичних та культурно-освітніх  практик.

«Інтеграція України до європейських цінностей не передбачає повного засвоєння європейських форм життя, адже у Європі цінується саме неповторність та індивідуальність нації. Проте українцям варто навчитись цінувати культурну та інтелектуальну спадщину, піднятись на новий рівень відповідальності, навчитись бути «громадянським суспільством».

Немає коментарів:

Дописати коментар