вівторок, 22 травня 2018 р.

Дитяча книга року ВВС-2017


 Дитяча книга року ВВС-2017 –
повість Анни Коршунової 
«Комп і компанія».
 Написала її сумська письменниця Анна Коршунова (Шевченко). Авторка народилася 29 травня 1970 року у Кіровограді. Закінчила СумДПУ ім. А.С.Макаренко. Журналіст, викладач, дитяча письменниця.

 
Автор книг «Фроська – кімнатна фея», «Справжні друзі», «Пригоди лицаря Морквицаря і принцеси Картоплеси», «Разом веселіше», «Паровозик Пузя», дитячих віршів, п’єс. Лауреат премій «Просто так», «Коронації слова», дипломант І Корнійчуковської премії, член Національної спілки письменників України. Працює в Сумській обласній гімназії-інтернаті для обдарованих дітей. Медіапедагог, викладає основи журналістики та медіаграмотності.

Головний герой повісті «Комп і компанія» Владик був звичайнісіньким учнем, що мріяв стати програмістом і не уявляв свого життя без комп’ютера. Хлопчик вчився в школі на «відмінно», у бійки не встрявав, але друзів у класі не мав, адже йому вистачало друзів у мережі. Такий собі типовий «комп’ютерний черв’як». Але на цих літніх канікулах все пішло не за планом: батьки закинули Владика в село, де не було комп’ютера та Інтернету, а натомість знайшлася купа родичів, компанія нових друзів, таємні тренування, несподівані захоплення та випробування, а ще купа причин, щоб залишитися поза цивілізацією у селі на ціле літо. Та вже за кілька днів він разом із компанією нових друзів вартуватиме на таємних тренуваннях, зазіхатиме на черешні в сусідському садку, врятує від шахраїв шкільний комп’ютерний клас і вигадуватиме купу причин, аби лишитися в селі до кінця канікул і здійснити таємний план «Сто кроків».

Це чудова історія про те, як сучасні діти проводять вільний час. В повісті показане справжнє дитинство – яскраве, живе, жваве і веселе, повне пригод і ситуацій, що вчать дитину. Ця книга показує сучасним дітям альтернативу того інформатизованого дитинства, до якого вони звикли.

Немає коментарів:

Дописати коментар