понеділок, 7 травня 2018 р.

Ніколи знову…


Друга світова війна – глобальний військовий конфлікт в історії Землі та найбільша трагедія ХХ століття, була найжорстокішою і найстрашнішою в історії людства. У пам’яті тих, кому судилося через неї пройти, назавжди залишилися ті важкі часи.

Саме про це працівники центральної бібліотеки для дітей розповіли своїм читачам під час історичної подорожі «Ніколи знову…», учасниками якої стали учні 5-А та 5-Г класів БЗШ №11 (кл. керівники Тетяна Нужна та Лілія Спринчак).


Від ведучої заходу Антоніни Даценко школярі дізналися про те, як розпочалася війна, про величезні втрати – як людські, так і матеріальні, яких зазнала Україна внаслідок цієї жорстокої, кривавої боротьби, про героїв війни – наших земляків.

Доповненням історичної подорожі стали документальна хроніка та відеофільми «Друга світова війна», «Україна у Другій світовій війні», переглядаючи які, підлітки розкрили для себе увесь трагізм долі українського народу під час кровавої війни. 

Зворушила п’ятикласників зустріч з Борисом Григоровичем Черненком – дитиною війни. Пан Борис поділився з п’ятикласниками спогадами про ті страшні дні.


Увазі присутніх була запропонована літературно-музична композиція та поетичний колаж «Ми пам’ятаємо…».



Огляд книжкової виставки «Це страшне слово – війна» познайомив присутніх з книгами про події воєнного лихоліття.


 Хвилиною мовчання учасники заходу вшанувати пам’ять людей, які віддали своє життя у боротьбі з нацистськими загарбниками.

Немає коментарів:

Дописати коментар