пʼятницю, 19 квітня 2019 р.

Новинки для підлітків


 Любі читачі!

Пропонуємо вашій увазі добірку найцікавіших підліткових повістей та романів.

Гридін С. Відчайдушні : повість-детектів  / Сергій Гридін. – К. : ВЦ «Академія», 2017. – 128 с.
Дмитро Прокопчук, до якого приклеїлося прізвисько Олівець, може, і не пережив би стільки тривог, якби перед канікулами не натрапив на книжку про Шерлока Холмса. Прочитавши її, і сам захотів стати детективом, щоб розслідувати кримінальні історії, розшукувати і затримувати злочинців. Канікули виштовхнули Дмитра з дому, і він, як і кожного літа, їде в село Озерне до бабусі. Внукові вона зраділа, але несподівано для нього стривожилася. З’ясувалося, що в селі зникають діти, і бабуся переживає, щоб з Дмитром якої біди не сталося. Їй спокійніше було б, якби він повернувся додому. Дмитро, вмовивши бабусю, все-таки залишився в селі. Разом із друзями — Андрієм, Павлом і сміливою Катрін — поринає в розслідування тих загадкових зникнень і наражається на круті небезпеки, які змушують гамувати страх і знаходити в собі сміливість. До останньої сторінки повісті невідомо, чому так сталося в Озерному і чим закінчаться відчайдушні кроки юних детективів. Випробування загострили й почуття, але хлопці довго не знають, хто з них подобається Катрін. Розвиток подій і це прояснив…
Гутовська-Адамчик М. 220 маршрутів : роман / Львів: Урбіно, 2016. – 280 с.
13-річний Мікола обожнює  гру на ударних інструментах і мріє про створення власного музичного гурту. Хлопець саме розпочинає навчання в гімназії і, схоже, що там у нього зовсім немає друзів. Прогулюючи уроки, він досліджує різні автобусні маршрути Варшави. Зовсім несподівано виявляється, що хлопець таки знаходить однодумців, причому там, де він найменше на це сподівався. Можливо, це заслуга таємничої сіроокої Меланії та її подарунка ― чотирилистої конюшини?
Книжка заборон і таємниць. – Х. : Віват, 2016. – 368 с.
«Книжка заборон і таємниць» — антологія сучасної літератури для підлітків. У ній зібрано різні за жанром та темами твори: про дружбу і зраду, кохання і смерть, про пошук себе справжнього і навіть про війну, яка точиться поряд.
Кокотюха А. Гімназист і Вогняний Змій : пригодницько-детективна повість / Андрій Кокотюха. – К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019. – 272 с.
Дивні речі кояться в столиці - одна за одною горять українські історичні будівлі. Деякі сліди ведуть до Першої зразкової гімназії, яка ризикує втратити репутацію ще й через... наркотики. Восьмикласник Юрко Туряниця разом з приватним детективом Назаром Шпигом та вірним бульдогом Джентльменом знову беруться за справу. Та чи під силу звичайному гімназистові випередити злодіїв і врятувати від забуття українську історію?.У другій книзі відомого письменника Андрія Кокотюхи знову багато карколомних подій, смертельних небезпек, драматичних непорозумінь, покинутих будинків і, звичайно ж, страхітливого вогню.
Кузів О. Собача любов / Оксана Кузів. – Львів : ЛА «Піраміда», 2018. – 216 с.
Дивна штука - ота любов!.. Сьогодні від неї, здається, полетиш - Бога з-за хмар уздриш, завтра ж - шурнеш у прірву: глибоко-глибоко, куди ще жодна нога ні-ні... А люди?.. А люди - вони всюди однакові, їм лиш поживу до рота кинь - все пережують, перемелять, перетруть... навіть найсвятіше - чужу любов - і ту не пошкодують, бо надто вона вже вона з вигляду солодка, надто принадна, аби її не надкусити, і навіть оця - собача...
Михтодович М. Пригоди кота Пуха-золотовуса : казкова повість / Микола Михтодович. – К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2018. – 184 с.
Мабуть, ви читали чимало казок про пригоди котів. Але ця — особлива. Такої незвичної за вигадкою, чистої і піднесеної, як наївне малярство, повісті ви ще не читали. Її мова сповнена якогось щемливого і, сказати б, глибинно українського внутрішнього ритму. Котові Пухові Золотовусові — звичайному сільському котові з золотою вусинкою — судилася доля справжнього героя, якому доведеться пройти чимало неймовірних випробувань, побувати в далеких світах і стати рятівником своєї напівзабутої прабатьківщини Руданії...

Немає коментарів:

Дописати коментар