середу, 24 квітня 2019 р.

Великодні секрети наших пращурів


28 квітня в кожну оселю християн-українців увійде величне свято Великодня.

«Іще з старих прадавніх літ святкує радо увесь світ» – такими словами розпочали літературно-музичну композицію, присвячену Великоднім святам,
читачі – учні 3-В класу БЗШ № 4.


Бібліотекар Ірина Вернидуб розповіла третьокласникам про звичаї та традиції, які є саме в українського народу, про те, що з давніх-давен усі сходились у батьківську хату, щоб прославити Христове Воскресіння. З цікавістю діти слухали народну легенду чому Великдень називають великим днем, дізналися звідки прийшов звичай випікати солодкий обрядовий хліб – паску, красити крашанки та про те, що яйця для наших пращурів символізували життя.



Для багатьох стало відкриттям, що на весь світ славляться писанки з прикарпатського містечка Космач, яким поставлено пам’ятник у Канаді, а в українському місті Коломия відкрито музей писанки.


 Читайлики із задоволенням подивилися відео про музей, відгадували загадки про Великодні атрибути, відповідали на запитання вікторини.



 А на завершення бібліотекарі навчили маленьких українців грати у традиційні «дівчачі» та «хлопчачі» ігри, якими розважалася в давні часи молодь під час Великодніх свят.

Немає коментарів:

Дописати коментар