четвер, 11 квітня 2019 р.

Щоб дорога була зоною безпеки


За статистикою, щогодини на дорогах світу гине дев’ятеро дітей. У тридцяти випадках зі ста їхня загибель пов’язана з їх власною неправильною поведінкою на дорозі, а не з помилкою водія. Чому так відбувається? Що треба робити для того, щоб дороги стали безпечнішими?

Щоб відповісти на ці питання, працівники центральної бібліотеки для дітей провели превентивний захід – правовий навігатор «Щоб дорога була зоною безпеки» для третьокласників БЗШ №11.


Бібліотекар Лариса Олійник запросила дітей в уявну подорож, під час якої учні дізналися правила всіх учасників дорожнього руху.


 У «Вікторині для дорожніх ерудитів» та кросворді «Світлофор» діти показали засвоєні знання безпечної поведінки на пішохідних переходах та свідомої, дисциплінованої поведінки на дорозі.


Основна частина заходу проводилася у вигляді тренінгу – рухливих ігор «Увага!», «Регулювальник», «Про що розповідають знаки», участь у яких допомогла молодшим школярам засвоїти необхідні знання в цікавій формі.



Зацікавила користувачів гра «Перехрестя». Учні поділилися на три команди «Пішоходи», «Водії», «Велосипедисти». Це треба було бачити. Лунає свисток ведучого; перехрестя оживає: йдуть пішоходи, рухається транспорт, їдуть велосипедисти. І ось з’являється перший порушник правил дорожнього руху, ведучий свистить, називає ім’я порушника, і той вибуває з гри.

  
Дитячі ігри на дорожню тематику допомогли засвоїти юним громадянам правила дорожнього руху, щоб уникнути неприємних ситуацій на дорозі.

Немає коментарів:

Дописати коментар