середу, 17 квітня 2019 р.

Петриківські візерунки


Вишуканий і неповторний петриківський розпис – 
гордість українців, адже в основі його лежить 
безмежна любов до рідного краю.

«Петриківські візерунки» – під такою назвою 16 квітня 
в центральній бібліотеці для дітей відкрилася виставка робіт Дарини Шерметинської та Єлизавети Цимбал, вихованок ТО «Азалія» (керівник Людмила Красницька-Луцик) 
ЦПО «Соняшник».


В експозиції представлені 37 робіт юних художниць, виконаних на різних матеріалах: дереві, полотні, тканині, склі. 
Серед експонатів, зокрема, декоративні панно або так звані «мальовки», дерев’яні вироби побутових речей. Кожна картина – дивовижне поєднання безмежної дитячої фантазії та таланту.


За допомогою петриківського розпису дівчата відтворили історію рідного краю, його природу, фольклор. Серед сюжетів можна зустріти і традиційні «петриківські» мотиви з букетами квітів, калиною, півниками, і образи, народжені дитячою фантазією – веселі хатинки в буянні рослин, дивовижні птахи, звірі, метелики та бджоли.

Витончені візерунки, відтінені широким спектром барв, дивовижно переливаються і створюють незабутнє відчуття гармонії, щастя, радості та казкових мрій. 
Загалом експозиція випромінює особливу енергетику і справляє враження свята народного мистецтва.

«Кожна дитина обдарована, треба лише допомогти їй відшукати цей дар», – саме такими словами розпочала свято відкриття виставки керівник ТО «Азалія» Людмила Мар’янівна Красніцька-Луцик. Вона нагородила Дарину та Єлизавету Подяками та подарунками й побажала дівчаткам любити і розуміти мистецтво, здобувати нові знання, долати шлях до творчих вершин.


  
Запрошуємо всіх бажаючих доторкнутися до світлих джерел дитячої творчості, відшукати життєдайну силу щедрої краси, що дає людині відчуття внутрішньої рівноваги, гармонії з оточуючим світом, природою.



Немає коментарів:

Дописати коментар