четвер, 25 квітня 2019 р.

Українська дитяча книжка потрапила у список найкращих світових видань


Видання сучасного українського автора Марка Лівіна 
«Рікі та дороги» внесли в міжнародний каталог IBBY 
як одне з кращих для дітей з інвалідністю.
 Марк Лівін – сучасний український письменник, журналіст та музикант. Лауреат літературної премії «Смолоскип». Учасник та спікер багатьох міжнародних літературних фестивалів та мистецьких подій в Україні й поза її межами («Київські лаври», ГогольFEST, Форум видавців у Львові, MeridianCzernowitz, перший український літературний фестиваль «Ізоляція»). Співзасновник (разом із Катериною Бабкіною) руху, що сприяє популяризації читання, – bookchallenge_ua. Заступник головного редактора видання The Village Україна.
 
Книга «Рікі та дороги» про чотирнадцятилітнього Матвія, хлопчика із синдромом Асперґера. Він  втікає до лісу, щоб знайти себе. Прагнучи порозумітися з власним «я», підліток розповідає про свої почуття, сім’ю, світ, який водночас розбився на друзки, як тарілка. І про неймовірного друга — рудого собаку із чорною лапкою, купою історій і специфічним почуттям гумору. Розповідає про свої вподобання і тривоги. І про те, що рідні можуть помирати двічі…
Це важлива і вкрай потрібна книжка про вміння приймати інакшість людей і про любов. Книжка про усвідомлений біль і неусвідомлені страхи, про раз і назавжди визначені правила і про час, коли їх варто порушити.
Книгу варто прочитати тим, хто має серед знайомих людей з синдромом Асперґера, хто хоче дізнатися про цю тему та побороти свої страхи.

Немає коментарів:

Дописати коментар