понеділок, 13 травня 2019 р.

Для тих, хто любить майструвати


Содомка М. Як прокласти залізницю : технічна казка з часів парової епохи / Мартін Содомка. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. – 72 с. : іл.
Автор запрошує читачів помандрувати в епоху, коли почали прокладати залізничні колії та виробляти перші поїзди. Разом із героями книжки читачі довідаються, як працює паровий двигун, як конструюють локомотив і як прокласти тунель та знайти найкращий маршрут для колії, а ще про те, що всі винаходи потрібно запатентовувати. Однак на сторінках книжки читачів чекають не лише технічні таємниці, а й історія кохання юного інженера Макса до художниці Рахель, суперництво за право виготовляти локомотиви, перша мандрівка залізницею і навіть залізнична катастрофа, яка однак служить вдосконаленню поїздів, а не відмові від них...
Содомка М. Як змайструвати автомобіль / Мартін Содомка. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. – 60 с. : іл.
Двоє друзів пацючок Арні і горобець Зила надумали змайструвати автомобіль. До них приєднався жабун Крістіан, який вміє роздобувати все необхідне, тож можна весело братися до роботи. Герої живуть на околиці, поблизу старих дворів, майстерень і великого звалища. У такому середовищі влучний розум і гострий язик їм аж ніяк не зашкодять. Читаючи цю історію, сповнену пригод і труднощів, Ви зрозумієте, як влаштований автомобіль і як він функціонує. Ви зможете дізнатися, як працюють двигун, зчеплення, гальма, а також – чимало цікавого.
Содомка М. Як змайструвати літак / Мартін Содомка. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. – 60 с. : іл.
Герої нової книжки Мартіна Содомки «Як змайструвати літак» – друзі-нерозлийвода горобець Зила і пацюк Арні вирішили змайструвати літак, аби полетіти в мандри. Це завдання не з простих, як зрештою, і сконструювати автомобіль. Але ж і це їм торік вдалося!
Ви не лише довідаєтеся, з яких деталей літак складається і як ним керувати, що таке підйомна сила і що потрібно для доброго польоту, але й пізнаєте цінність справжньої дружби.
Содомка М. Як змайструвати мотоцикл / Мартін Содомка. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. – 60 с. : іл.
Напровесні на власноруч змайстрованому літаку повернулися з далекого півдня троє відважних мандрівників – пацюк Арні, горобець Зила і жабун Крістіан. Мандрівка далася їм нелегко, і новий досвід, напевно, змінив їхнє уявлення про світ. Однак удома на них чекають друзі – Малий і Фред, а головне – нові випробування. Арні більше не тягне на пригоди, він би краще гуляв зі своєю подружкою Люсі. Але плани довелося змінити. На читача чекає багато несподіванок. Єдине, чого з певністю можна чекати від нової книжки Мартіна Содомки, – ви дізнаєтеся все про те, як змайструвати мотоцикл.
Содомка М. Як збудувати дім / Мартін Содомка. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. – 60 с. : іл.
У цій частині про пригоди пацюка Арні ви дізнаєтесь про те, як збудувати дім і з якими труднощами доведеться зіткнутися. Юність Арні минула і тепер він дбайливий чоловік, який будує дім. І від всіх турбот у Арні вже голова йде обертом! Але він ще не знає з який клопіт на нього чекає попереду! Це справжня катастофа! Але Арні все вдасться і прочитавши книгу, ви дізнаєтесь як саме.

Немає коментарів:

Дописати коментар