понеділок, 6 травня 2019 р.

Новинки для підлітків





Войтенко О. У світі світляків. На порозі ночі : Книга 1 / Ольга Войтенко. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2019. – 176 с.
Ми всі звикли жити в світі, де нас оточують мільярди блискучих вогнів і де ми можемо миттєво зв'язатися з практично будь-якою точкою земної кулі. Але що станеться, якщо у людства відібрати таку можливість? Яким стане наш звичний світ? Як у відсутності світла, інтернету і будь-якого іншого зв'язку зміниться ваше власне місто, ваша країна, ваша планета? Чи впорається людство з подібною катастрофою? Чи зможе пристосуватися? Чи зможе вижити?
Головні герої книги живуть саме в такому світі. Єва-Ліза звикла жити в світі свого планшета, опинившись відімкненою від світу Мережі, вона змушена вперше за довгі роки покинути свій будинок і вийти на вулицю. Любитель книжок Тім допомагає Єві-Лізі освоїтися в реальному світі, а Максу не залишається нічого іншого, як спробувати розібратися хто він в цій новій реальності. З приходом темряви, приходять і таємниці, хоча наші герої поки що не знають чого їм варто очікувати. Навколо нескінченна ніч і нестерпний холод, але навіть в такому світі є світло, яке друзям потрібно спробувати відшукати.
Гридін С. Дорослі зненацька : повість / Сергій Гридін. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. – 144 с.
Шістнадцятилітній Тимко звик бути самостійним. Попри те що інколи хлопцеві бракує тата, який пішов від них з мамою, коли Тимко був ще маленький, він намагається не закидати школу і знайти якийсь підробіток. Все змінюється, коли Тимко вперше закохується і втрачає голову. Тепер і йому, і його коханій — п’ятнадцятилітній Юлі — доводиться дуже швидко подорослішати і стати відповідальними за нове життя. А це геть непросто, коли сам ще майже дитина.
Кочубей С. Сім нескладух Говорухи : повість / Саша Кочубей. – К. : Фонтап казок, 2018. – 104 с.: іл. – (Серія «Книжка про мене»).
Височенна як жирафа однокласниця Єва, образившись на Андрійка Говоруху (шкільне прізвисько Андроїд), напророчила йому сім неприємностей – нескладух. І ось вони починають збуватися – і хлопець усе дужче нервує, через що раз у раз потрапляє в усе кумедніші ситуації. Аж доки раптом не з’ясовується, що насправді… Говоруха з Євою одного зросту, а рахувати веснянки на обличчі дівчинки дуже навіть цікаво!
Сповнена іскрометного гумору дебютна повість Саші Кочубей – переможець конкурсу «Напишіть про мене книжку!».
Кочубей С. Книга рекордів  Говорухи : повість / Саша Кочубей. – К. : Фонтап казок, 2018. – 168 с.: іл. – (Серія «Книжка про мене»).
У Андрійка Говорухи, шкільне прізвисько Андроїд, і його друга Юрчика нова халепа: подруги захопилися популярним актором і пе­рестали звертати на них увагу. Але Говоруха не здається! Він ладен сам встановити які завгодно рекорди, щоб прославитися й перемог­ти несподіваного «суперника»… Перша повість Саші Кочубей «Сім нескладух Говорухи» за корот­кий час здобула репутацію книжки, з якої починають любити чита­ти навіть ті діти, які досі до читання були байдужі. «Книга рекордів Говорухи» - нова пригода улюблених героїв, іще більш хвацька, ве­села й капосна. І це ті герої, в яких сучасні українські школярі справ­ді «впізнаю́ть себе».
Морозенко М. Я закохалася : повість / Марія Морозенко. – К. : ВЦ «Академія», 2017. – 128 с.
Та осінь невпізнанно змінила їх, давши несподівані переживання. Їхній гімназійний клас такий самий, як і в усіх гімназіях, а вони — звичайні гімназисти. Ростуть, роблять кроки у світ і борються за територію свого «Я». Як уміють — дружать. І помиляються, як усі. Хто вже відкрито, а хто потайки закохується, сподівається на кохання і шукає його. Дехто зважується на те, про що інші лише думають. І мучиться через свої незрозумілі навіть собі сексуальні спроби. Вони здобувають погляд на життя і людей. Безкомпромісні й голодні на справедливість. Рішучі, якщо треба захистити безпідставно звинуваченого однокласника. І горе тим, хто нечесний з ними. Вони — клас! Вони — класні!
Є серед них хлопець, у якому дехто з його ровесників упізнає себе. Він уже втратив маму і страждає від того, що батько топить себе в чарці. У нього є душа. Він чуйний. Несміливо закохується і ще не знає, як дати волю своїй любові. Не старається здаватися кращим, ніж є насправді. Має характер і гідність. На таких, як він, часто звалюється чужа підступність. Через те мало не розпрощався з життям. У подіях повісті, прожитих бентежним серцем дівчинки, є і її особиста драма. Її закоханість, сльози і проблиск чогось справжнього.
Сульберг А. Таємниця суперкрутих / А. Аудгільд Сульберг. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. – 184 с.
Здавалося б, життя Анне Беа складається якнайкраще: тепер у неї є коханий, з яким вона виступає у найкращому музичному гурті школи. Та виявляється, мати коханого – не така вже й проста справа. А тут ще й нова учениця Наталія, яка з’являється у їхньому класі, несподівано стає суперницею Анне Беа. Вам нізащо не здогадатися, кого тепер називатимуть Новим Суперстервом! Та й чи справді Наталія така мила й добра, як видається на перший погляд? Все з’ясується на загадковому безлюдному острові, куди сьомі класи вирушають у мандрівку, щоб відсвяткувати завершення молодшої школи.
Харпер А. Що приховує Кара Вінтер? / Аніка Харпер. – Харків : Ранок, 2018. – 272 с.- (Серія «Корнуольський коледж»).
У центрі повісті - Корнуольський коледж та його студенти - діти з найзаможніших сімей Англії. Тут панують свої закони та свої правила, і саме тут учні вчаться бути дорослими й самостійними. Кара Вінтер мріє потрапити сюди. І ось її мрія здійснюється, Кара отримує свободу, а разом із нею – перших подруг і навіть дивакуватого хлопця на ім’я Моріц. І лише таємниця Кари, яку вона оберігає сильніше, ніж будь-яку коштовність, не дозволяє дівчині повністю насолоджуватися життям. Що ж це за таємниця, і чому Кара анічогісінько не розповідає про себе?

Немає коментарів:

Дописати коментар