вівторок, 14 травня 2019 р.

За життя без сміття

На сьогодні одним із болючих питань є питання охорони довкілля.
14 травня читачі центральної бібліотеки для дітей – третьокласники БЗШ №4, взяли участь у екологічній мозаїці «За життя без сміття».



Бібліотекар Ірина Вернидуб розповіла про загрозливу екологічну ситуацію в Україні, розширила знання юних читайликів про довкілля, ознайомила з правилами поведінки під час відпочинку, доповнивши розповідь яскравими ілюстраціями


Читачі взяли активну участь у мозковому штурмі «Загрози, які несе сміття»; вправі «Перевтілення», під час якої уявляли себе предметами, що перетворились на сміття і фантазували на тему «Якби я був…, я хотів би, щоб з мене зробили…».




Діти висловили свої думки з приводу того, що можна зробити, щоб зменшити кількість сміття і спільно виробили певні правила. Розділившись на три команди складали екологічні пазли. Передаючи з рук в руки глобус, третьокласники виконали вправу «Мікрофон», озвучивши думку з приводу того, що вони особисто будуть робити, щоб довкілля стало чистішим.
Підсумком заходу стала лялькова вистава «Земля не для сміття», яку підготували учасники самодіяльного лялькового театру «Книга і лялька».

Ірина Олександрівна звернулася до присутніх зі словами: «У природі немає сміття. Усе, що створила природа, стає початком чогось нового. Сміття – це продукт діяльності людини, і тільки від неї залежить, якою буде наша планета у подальшому».


Немає коментарів:

Дописати коментар