вівторок, 7 травня 2019 р.

День нової книги в ЦДБ


«Читай книги – будь Особистістю!» – під таким гаслом 
6 травня в центральній бібліотеці для дітей відбувся День нової книги, метою якого було ознайомлення користувачів з новинками літератури, що поповнили фонд книгозбірні 
в І кварталі 2019 року.

Протягом всього дня працівники ЦДБ знайомили відвідувачів з новими виданнями, представленими на виставках «Для тих, хто закохався у читання» та «Від сторінки до сторінки – презентуємо новинки».


Користувачі молодшого шкільного віку здійснили бібліоекскурс «Книга корисна, коли її читаєш», який провела бібліотекар Лариса Олійник.


Наймолодші читайлики відкрили для себе ім’я нового дитячого автора – Мері Нортон. Бібліотекар Валентина Голубенкова познайомила третьокласниківіз найвідомішою казкою британської письменниці – історією у п’яти частинах про пригоди маленьких чоловічків, що називають себе Роздобудьками. Діти із задоволенням слухали уривки з книжок про фантастичних істот, які мешкають всюди: під курантами, в норі та навіть в старому чайнику. Саме завдяки «Роздобудькам» у 1952 році Мері Нортон нагородили престижною Медаллю Карнегі за досягнення в художній літературі.

Зацікавила читачів літературна візитка сучасного українського письменника Сашка Дерманського, також відомого під псевдонімами Сашко Володарський та Назар Діброва. Діти з захопленням слухали чудернацькі розповіді письменника у виконанні Катерини Діденко. Вони познайомилися з творами «Бабуся оголошує війну», «Царство Яблукарство», «Корова часу», «Казки Дракона Омелька», «Лавка тітоньки Мальви». Малюки активно брали участь у веселій вікторині «Загадки від Чудового Чудовиська». Виявляється, наші читачі багато знають, а значить, і багато читають.


Актуальний діалог «Підліткове кохання – це серйозно» провела завідувачка відділом обслуговування Інна Кабула. Під час заходу користувачі мали змогу відкрити для себе нові імена авторів сучасної світової літератури: Вігдіса Йорта, Аудгільд Сульберга, Зоїх Загг, Ніни Елізабет Грьонтведт, Оксани Кузів, Лукаша Орбітовського, які присвятили свої твори першому коханню.

Найактивніші читачки центральної бібліотеки для дітей Софія Грушко та Єлизавета Кускова поділилися враженнями про вже прочитані нові видання – книги Аніки Харпер «Що приховує Кара Вінтер?» та «Кому може довіритися Кара Вінетер?».
  

Кожна нова книга в бібліотеці – це нове знайомство, здатне принести ні з чим незрівнянне задоволення.

Немає коментарів:

Дописати коментар