вівторок, 21 травня 2019 р.


З 22 по 26 травня у Мистецькому арсеналі відбудеться 
IX Міжнародний фестиваль 
«Книжковий Арсенал».



У фокусі цьогорічного Книжкового Арсеналу — тема співжиття, спільного буття на підставі цінностей і домовленостей.

У ширшому контексті – наші далекі і близькі сусіди, політичні і культурні, проблеми (добро)сусідства, партнерство і співробітництво в міжнародному вимірі.

У вужчому контексті – співжиття людей у межах однієї країни чи території, одного населеного пункту чи навіть будинку, але також про конфлікт, протистояння або байдужість.

Спеціальна програма «Сусідство: відкрите питання» охоплює різні прояви взаємин між культурами, історіями й політиками сусідніх країн: взаємовпливи в літературах, видатні постаті на перетині культур, право на пам’ять і місце в історії, трансформації країн після падіння Берлінського муру та нинішнє переформатування європейського політичного ландшафту. Як вибудовуються внутрішні зв’язки всередині країни? Як відкривати одне одного через подорожі, репортажі, переклади, спільні видавничі й мистецькі проекти? Як змінюється образ української культури в очах сусідів і що впливає на його формування?

Тема дитячої програми фестивалю  «Ось, власне!». Головні події в дитячій програмі поставлять в центр уваги - власне, якісне і достойне поруч з нами. Молодших читачів відвідувачів чекатимуть наймасовіша в історії автограф-сесія улюблених авторів та «жива бібліотека», спаринги, батли, «акваріум», дискусії й антидискусії тощо.

Вперше мівжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" відбувся в 2011 році. Щорічно більше 150 українських видавництв презентують  свої видання на виставці.

Немає коментарів:

Дописати коментар