пʼятницю, 26 липня 2019 р.

Книжкові новинки для підлітків


Купріян О. Щоденник Лоли / Ольга Купріян. – К. : Книголав, 2018. – 208 с.
Цей особистий щоденник, який ховає під своєю обкладинкою багато дівочих секретів, прагнень, радостей, приколів та душевних переживань. Лола сама щиро зізнається, що вона «майстриня потрапляти у різні халепи», але у той самий час вона має талант знімати видовищні відео та утримувати увагу багато чисельних підписників свого блогу. Для 15-річної дівчини – це велике досягнення. Багато хто вважає її типовою «стервою», але чуттєві розповіді про найпотаємніше все більше й більше викликають співчуття до власниці щоденника. Через які випробування пройшла Лола на шляху до своє популярності? Чим переймається 15-річна дівчина, втративши коханого й опинившись через нього у дуже складній ситуації? Чому відома блогерка так не любить школу? Дізнатися про потаємне життя Лоли можна з її секретного щоденника, прочитати який дозволено лише відданим і щирим друзям. Якщо ти один з них, сторінки книжки повідають чимало одкровень!
Мельникова Д. Розбишацький детектив : повість / Діана Мельникова. – К. : Фонтан казок, 2019. – 208 с. : іл. - ( Серія «Книжка про мене»).
Дебютна повість Діани Мельникової «Розбишацький детектив» — переможець конкурсу «Напишіть про мене книжку!».
Леся Дика і Сергій Василевський — справжнісінькі добрі розбишаки. Вони не шукають пригод заради пригод — ними керує добре серце, щира допитливість і палке прагнення справедливості. Незалежно від того, чи йдеться про порятунок кажана, а чи про карколомні пошуки дуже таємничого і страшенно небезпечного злочинця, який викрав у музейників унікальний меч князя Святослава Хороброго.
Мур У. Двері у міжчасся / Улісс Мур. – Х. : АССА, 2018. – 224 с. – (Час фентезі).
Коли трьох підлітків залишають самих у будинку і застерігають не шукати собі пригод… вони обов’язково їх знайдуть. Особливо якщо цей будинок — старовинна вілла на узбережжі, кожен куточок якої приховує безліч таємниць. Лише за один день, поки батьків не було вдома, 11-річні близнюки Джулія та Джейсон встигають організувати пошуки привиду, розшифрувати закодовані послання та відчинити загадкові двері, за якими на них чекають неймовірні пригоди.
Ягелло Й. Молоко з медом / Йоанна Ягелло. – Львів: Урбіно, 2019. – 436 с.
Ще вчора Лінка планувала зовсім інше: улюблена журналістика, фотографії, мандрівки з коханим Адріаном. Проте зміни в її житті примусять якщо не забути про свої плани, то принаймні їх відкласти. Лінка чекає дитину. І якщо вона розраховувала, що Адріан зрадіє цьому так само, як вона, то помилялася… Адріан мріє вивчати живопис в Англії, тому зовсім не збирається круто змінювати своє життя. До створення родини й виховання дитини він виявився просто неготовим… Отож Лінці доведеться давати собі раду з навчанням, доглядати малу Єву й одночасно готуватися до складання іспитів. Утім, найголовніший з них вона, звісно, складе. А впертість і наполегливість і цього разу прийдуть їй на допомогу. Дівчата таки можуть усе! Можуть, якщо дуже хочуть.

Немає коментарів:

Дописати коментар