середу, 31 липня 2019 р.

Новинки для малюків



З творчістю Астрід Ліндгрен знайомі сьогодні діти на всіх континентах. Чарівні казки і веселі розповіді посіяли частинку добра і любові в серцях вже кількох поколінь.


Ліндгрен А. Мадікен : ч. 1 : повість / Астрід Ліндгрен. – К. : Рідна мова, 2017. – 120 с. : іл.
Складається з невеликих глав-розповідей про першокласницю Мадікен і її сестричку - п'ятирічну Лісабет. Обидві такі смішні, пустотливі. Маленькі фантазерки вигадують цікаві забави: то на дах сараю залізуть і стрибнуть з нього на парасольці, то в ніс горошину запхають...Загалом, книга-посібник для дівчаток, як не треба робити.  
Ліндгрен А. Мадікен : ч. 2 : повість / Астрід Ліндгрен. – К. : Рідна мова, 2017. – 80 с. : іл.
Мадікен — весела, жвава й допитлива дівчинка. Маленька фантазерка то складає веселі пісні, то розповідає неймовірні історії… Проте вона чомусь постійно потрапляє в якісь халепи. Може, їй просто не щастить?!
Прочитайте книжку і дізнаєтеся, як Мадікен перевіряла, чи є в неї дар яснобачення, і водила Лісабет до лікаря.
Ліндгрен А. Мадікен : ч. 3 : повість / Астрід Ліндгрен. – К. : Рідна мова, 2017. – 120 с. : іл.
З історій третьої книги дізнаєтеся не тільки про саму дівчинку та її сім'ю, але так само зануритеся в атмосферу шведської провінції, познайомитися з традиціями та святами цієї країни. Письменниця дуже докладно розповідає про характер Мадікен, про її проби та помилки, про перший шкільний рік навчання. Але перш за все, Мадікен - маленька пустунка, яка, все ж, сильно відрізняється від знаменитої Пеппі Довга панчоха.
Прочитайте книжку і дізнаєтеся, як сестрички мандрували скутою кригою річкою, як святкували Різдво і як Мадікен продала сестру в рабство.

Немає коментарів:

Дописати коментар