четвер, 18 липня 2019 р.

Нові книги для малюків


 Друзі!

Видатна шведська письменниця Астрід Ліндґрен написала справжній шедевр — трилогію про Калле Блюмквіста. Вона дарує радість уже декільком поколінням юних читачів і їхнім — колись юним — батькам.

Ліндгрен А. Детектив Блюмквіст здобуває славу: кн. 1 : повість / Астрід Ліндгрен. – К. : Рідна мова, 2017. – 232 с. : іл.
«Детектив Блюмквіст здобуває славу» — книга перша, в якій відбувається знайомство читача з головним героєм, хлопчаком на ім’я Калле. З самого дитинства юнак мріє про долю справжнісінького детектива. Його дитячі думки постійно наповнені мріями про розплутування складних справ та про переслідування лихих злочинців. Але не все так просто. Калле мешкає у малесенькому містечку, де найстрашніший злочин — це коли Фредрік, місцевий забіяка і п’яничка, заграбастає до своїх рук декілька дрібних монет. Та якось одного дня містом пішли розмови про дивного незнайомця Еймара, що постійно шукає в газетах якісь новини, насвистуючи при цьому загадкову мелодію. А особливо людські розмови точилися навколо предмета з кишені чолов’яги, що був справжнісінькою відмичкою.
І тут за справу береться детектив-початківець Калле Блюмквіст.
Ліндгрен А. Детектив Блюмквіст ризикує : кн. 2 : повість / Астрід Ліндгрен. – К. : Рідна мова, 2017. – 264 с. : іл.
У захопливій другій книжці діють як уже знайомі, так і нові герої. Робота детектива — це чудово. Але й про друзів і розваги забувати не годиться, а в місті так напрочуд спокійно! Калле вирішив тимчасово облишити деякі детективні справи — оголошено війну Червоної та Білої Троянд. І веселе товариство невгамовних дітей вирушає у справжнісінькі Прерії, просто за містом, де відбуваються поєдинки лицарів і облоги замків, а об'єктом пошуків стають секретні карти. Але жахлива знахідка Єви-Лотти припиняє гру, й Калле знову кидає виклик неабиякій таємниці...
Ліндгрен А. Детектив Блюмквіст і Расмус : кн. 3 : повість / Астрід Ліндгрен. – К. : Рідна мова, 2017. – 262 с. : іл.
Третя, заключна книжка трилогії, сюжетно пов’язана з викраданням дітей. Троє друзів рятують малюка Расмуса, що потрапив у полон до людей, які мріють про наживу... Події — карколомні й цікаві — відбуваються на тлі місцевої «війни Червоної та Білої Троянд»... Поринь і ти у дивовижний, сповнений пригод світ героїв цієї захопливої книжки.

Немає коментарів:

Дописати коментар