понеділок, 20 січня 2020 р.

Давайте знайомитись: Маргіт Ауер (1967) - німецька дитяча письменниця, журналістка та редакторка.

«Рік Європи в Україні»


Маргіт виросла в Вальдкрайбурге, невеликому місті в Баварії, разом з двома старшими братами. У школі її улюбленими предметами були німецька мова та музика, а вдома вона допізна засиджувалась над книгами. Щоб батьки не помітили світло в спальні після «відбою», вона заклеїла скляні двері своєї кімнати постерами, але це погано допомагало, і їй все одно діставалося.

Після закінчення школи Маргіт вчилася в місті Айхштетт, де в 1992 році отримала диплом журналістки. Працювала репортеркою і редакторкою в різних баварських газетах. У 1997 році вона повернулася в Айхштетт і відкрила власну редакцію, що співпрацює з великими німецькими виданнями.

Власні діти змусили Маргіт Ауер повернутися в світ дитячих книг. І одного разу вона вирішила спробувати писати для дітей - спочатку ночами, поки діти спали; потім вранці, поки вони були в садку або школі.

З 2013 року публікується цикл «Школа чарівних звірів», який на даний момент нараховує вже 8 томів.

Зараз Маргіт живе в Айхштетт, бароковому містечку між Мюнхеном і Нюрнбергом, разом з чоловіком Ріхардом Ауером, журналістом і автором детективів, трьома синами і котом Камілло.

 Ауер М. Школа чарівних тварин. Кн. 1 / Маргіт Ауер. – Харків: Ранок, 2018. -  160 с. : іл.
Перша книжка з серії «Школа чарівних тварин» німецької письменниці Маргіт Ауер із чарівними та кумедними ілюстраціями Ніни Дуллек.
У новій школі Іді не дуже подобається. Усе змінюється, коли вчителька, міс Корнфілд, відкриває її класові таємницю чарівної зоологічної крамниці. Іда однією з перших отримує чарівну тварину: лиса Раббата, надійного друга, якого їй так не вистачало після переїзду.
Бенні друг теж не завадить. Як би йому хотілося мати поруч дикого хижака! Тоді всі в класі нарешті почнуть сприймати його всерйоз… Але все пішло шкереберть. Неймовірні пригоди починаються …
Ауер М. Школа чарівних тварин. Самісінькі ями! Кн. 2 / Маргіт Ауер. – Харків: Ранок, 2018. -  176 с. : іл.
Ніхто не повинен знати про таємницю чарівної зоологічної крамниці. Але, попри клятву, Іда та її лис Раббат пробовталися. Що ж буде, коли про це дізнається вчителька, міс Корнфілд?
Шокі більше за все в житті хоче мати власну чарівну тварину. До всього іншого йому байдуже: до шкільної театральної постанови, всіляких дурощів і, навіть, до дивних ям у шкільному саду… А дарма. Пригоди тривають!
Ауер М. Школа чарівних тварин. Світло згасло! Кн. 3 / Маргіт Ауер. – Харків: Ранок, 2019. -  176 с. : іл.
Едді стає наступним, хто отримує чарівну тварину. Відтепер кажаниха Євгенія стає приводом для заздрощів майже всіх, у кого ще й досі немає друга. Геть усі дітлахи тільки й мріють про маленького улюбленця. І лише одна дівчинка не хоче мати поряд істоту, яка вміє розмовляти. Але ж у містера Моррісона свої плани щодо розподілення улюбленців, тож невдовзі пухнастий кіт Караян знаходить нову оселю…
Ауер М. Школа чарівних тварин. Повний вперед! Кн. 4 / Маргіт Ауер. – Харків: Ранок, 2019. -  224 с. : іл.
Конфлікт у класі чарівних тварин! Міс Корнфілд ловить Сіласа на досить гидкому вчинку. Хлопцеві загрожує виліт зі школи… Але замість цього він отримує чарівну тварину. Зухвалого крокодила Ріка з Флориди, у якого смердить із рота. Що це: нагорода чи покарання? І чи доброю ідеєю буде взяти крокодила в поїздку з класом?
Ауер М. Школа чарівних тварин. Пан або пропав! Кн. 5 / Маргіт Ауер. – Харків: Ранок, 2019. -  160 с. : іл.
Франка розумна і тримається самотою, адже її однолітки геть несерйозні. Скоро вона отримає чарівного друга. Хоч би не павука, яких дівчинка так боїться…
Янніка переповнює енергія. Настільки, що це заважає йому подружитися з іншими дітьми. Зате потрапляти в халепи — анітрохи не заважає! Чи вдасться Янніку опанувати себе?..
Тим часом на учнів міс Корнфілд чекають змагання в телешоу. Щоправда, від самісінького початку команді вперто не щастить. Та чи справді річ лише в удачі?.. Щось тут не так…
Ауер М. Школа чарівних тварин. Вода усюди! Кн. 6 / Маргіт Ауер. – Харків: Ранок, 2019. -  160 с. : іл.
Генрі дізнався, що батьки збираються віддати його до інтернату та втік до лісу. Чи зможе хлопчик, який не звик робити щось самотужки, жити в лісі? І хто допоможе йому в біді?
Майже всі учні міс Корнфілд отримали значок «Морського коника» за відмінне плавання. Одній Гатіс Бракує упевненості... Чи зможе дівчинка подолати свій страх?
Учні школи Вінтерштайн підготували справжнє шоу за віршем Гете «Учень чаклуна». Але що це? Чому вода заливає всю підлогу? Ох і розсердиться ж, напевно, пан Зігманн…
Ауер М. Школа чарівних тварин. Де містер М? Кн. 7 / Маргіт Ауер. – Харків: Ранок, 2019. -  176 с. : іл.
Настав новий навчальний рік, і Лотар із Роньєю — наступні, хто отримають чарівних тварин… Як чудово, адже в обох проблеми з математикою — і хто, як не чарівні тварини, допоможуть у цій біді?.. Але куди подівся містер Моррісон?..
А за ним і міс Корнфілд наче крізь землю провалилася. Та не хвилюйтеся, за пошуки неодмінно візьмуться учні школи Вінтерштайн та їхні чарівні друзі. Час поринути у пригоди разом із ними!
Ауер М. Школа чарівних тварин. Закохані по вуха! Кн. 8 / Маргіт Ауер. – Харків: Ранок, 2019. -  176 с. : іл.
У школі Вінтерштайн наближається великий бал! Ця подія скаламутила атмосферу в класі міс Корнфілд: треба зробити прикраси, вивчити танок, знайти пару на бал та обрати вбрання! От тільки Іда зовсім цьому не радіє. Та й із Заком щось коїться! Чому він такий затятий бунтар і  нікого до себе не підпускає? Хто на цей раз отримає свою чарівну тварину та хто ці «закохані по вуха»? Уперед, до розкриття таємниць!


Немає коментарів:

Дописати коментар