середу, 15 січня 2020 р.

Правопорушення, що переростають у злочин


Неповнолітні діти, вчиняючи правопорушення, навіть не замислюються, що вони вже повною мірою підлягають відповідальності за скоєні ними діяння, а якщо й розуміють це – то помилково вважають, що можуть уникнути покарання, думаючи що, відповідальність наступає з більш пізнього віку.

 Цій темі працівники ЦДБ присвятили відверту розмову «Правопорушення, що переростають у злочин» , яка відбулася 15 січня в БЗШ №4 з  учнями 6-А класу. Захід пройшов в рамках юридичного лекторію «Підліток і закон».


Із розповіді методиста ЦДБ Тамари Шпак підлітки дізналися, що чинне законодавство передбачає кримінальну відповідальність та покарання осіб, яким до скоєння злочину виповнилось 16 років, а за деякі злочини - з 14 років; які основні види покарань застосовуються до неповнолітніх осіб, визнаних винними у вчиненні злочину.


Школярі взяли активну участь в обговоренні запропонованих бібліотекарем ситуацій з прикладами правопорушень, що переростають у злочин, у які можна потрапити через власну необережність, і шукали відповіді, як їх уникнути. Для закріплення матеріалу  учні переглянули відеоролики «Корисні підказки. Про крадіжки», «Профілактика правопорушень серед підлітків».



Всі присутні на заході зробили висновок, важливо знати, що  не знання закону не звільняє від відповідальності.

Немає коментарів:

Дописати коментар