пʼятницю, 3 січня 2020 р.

Різдвяні історії на поличках книгозбірні


Любі читайлики!

Усі ми любимо зиму за її чарівні свята. Але зима ще й найкращий час для читання. Зимовими вечорами часто хочеться затишно вмоститися на канапі з м’якими подушками, вкритися пухнастою ковдрою і читати, читати, читати…


На поличках книгозбірні та книжкових виставках на вас чекають зимові історії від  найкращих українських та світових авторів.


Щасливого Різдва та приємного читання!

Гейг М. Хлопчик на імя Різдво / Метт Гейг. – Х. : Видавництво «Жорж», 2018. – 288 с.
Ця історія стала своєрідною відповіддю на запитання сина Метта Гейга «Яким був Санта-Клаус  у хлопчачому віці ?». Авторська версія, звичайно, відрізняється від канонічних історій про Святого Миколая та Різдво. Але так цікавіше!
Хлопчик Ніколас разом із татом-лісником жив дуже бідно. Замість іграшок він грався редькою, гіркуватим овочем, але на долю не нарікав. Якось зимою король доручив лісникові важливе завдання, за яке пообіцяв чималу винагороду. Але щось завадило татові виконати роботу скоро. Ніколас вирішив неодмінно йому допомогти. Так розпочалися надзвичайні пригоди. На шляху хороброму хлопцеві зустрілися розбійники, тролі, ельфи та олені. Подорож виявилась захопливою, небезпечною та дуже веселою. Бажаєте переконатися?
Ілюстратор Кріс Моулд також дуже постарався жартівливо та емоційно відтворити казкову атмосферу книжки.
Дерманський С. Крамничка тітоньки Мальви / Сашко Дерманський. – Л.: Видавництво Старого Лева, 2017. – 56 с.
Різдво – пора див і світла, час жаданих подарунків та солодкої смакоти із чарівного фургончика-крамнички доброї та загадкової тітоньки Мальви. Але що буде, якщо раптом усе це зникне? Адже підступний пан Крук та його господиня Мряка ось-ось запанують у світі!.. Перед маленьким Тишком та його вірним песиком Кучугуркою постало нелегке завдання: повернути дідусеві-казкарю чарівну книгу, щоби врятувати Різдво і наповнити сміхом та радістю кожен дім їхнього рідного містечка.
Толкін Дж. Листи Різдвяного діда / Дж. Р. Р. Толкін. – Л. : Астролябія, 2017. – 157 с.
Щороку в грудні дітям Дж. Р. Р. Толкіна приходив конверт зі штемпелем Північного Полюса, а всередині — лист, написаний химерним тонким почерком та оздоблений чудовими кольоровими малюнками. Всі ці листи були від Різдвяного Діда та розповідали дивовижні історії про життя на Північному Полюсі: як північні олені зірвалися з прив’язі й розкидали подарунки по всій околиці; як безталанний Білий Ведмідь видерся на крижаний полярний шпиль і гепнувся звідти на будиночок Різдвяного Діда, провалившись крізь дах; як той Ведмідь розбив Місяць на чотири шматки, і через це Місячанин упав із неба в Дідів садок; як велися війни з полчищами капосних гоблінів, котрі жили в печерах під будинком…

Немає коментарів:

Дописати коментар