понеділок, 1 червня 2020 р.

День в календарі



Вперше свято почали відзначати 70 років тому в далекому 1950 році в 51 країні світу.

Міжнародний день захисту дітей був заснований в листопаді 1949 у Парижі рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

Декларація прав дитини, ухвалена 20 листопада 1959, проголосила рівні права дітей у сфері виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку незалежно від кольору шкіри, національної належності, громадського походження, майнового стану та іншого.

День захисту дітей – це нагадування суспільству про необхідність захищати права дитини, щоб усі діти росли щасливими, навчалися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали чудовими батьками та громадянами своєї країни.

Символ свята


Офіційним символом Міжнародного дня захисту дітей є спеціальний прапор. На зеленому тлі, що символізує гармонію і родючість, навколо Земної кулі зображено 5 фігурок людей. Ці фігурки символізують єдність усіх рас і народів, а зображення Землі - символ спільної домівки.

В Україні свято носить назву «День захисту дітей», відзначається з 1998 року.

Щороку святкування Дня захисту дітей присвячене важливій темі. Цьогорічне гасло в рамках Марафону добрих справ: «Діти мають право на щастя!».

З Днем захисту дітей!

Нехай діти якомога довше залишаються дітьми. Безтурботними, веселими, радісними. Бажаємо кожній дитині бути здоровою й оточеною турботою батьків. Нехай небо над головою завжди буде мирним, а кожен новий день — добрим і цікавим. А батькам бажаємо терпіння, доброти і ніжності. Не забувайте, що саме ви відповідаєте за щасливе і безпечне дитинство дітлахів!

Міжнародний день захисту дітей

Вірші до Дня захисту дітей

Повчальні казки для дітей: 7 коротких історій

Немає коментарів:

Дописати коментар