вівторок, 15 грудня 2020 р.

Книги до Дня святого Миколая

 Наближається одне з найулюбленіших дитячих свят – День святого Миколая. Діти пишуть святому листи і загадують бажання. У деяких сім’ях існує традиція: на кожне свято до подарунків обов’язково додавати книгу, прищеплюючи таким чином звичку читати і смак до гарної літератури.

Книги, що стануть у нагоді до прийдешньго свята.

Вздульска В. Подорож листа. Історія до свята Миколая / Валентина Вздульска. – К. : Братське, 2014. – 24 с.

Історія заповітного бажання однієї маленької дівчинки, про яке вона написала до святого Миколая. Лист страшенно переймається важливістю своєї місії, бо хоче, щоб непросте бажання дівчинки обов’язково здійснилося. Але перш ніж це станеться, йому доведеться пережити багато випробувань і пройти довгий шлях.

Гостинці з Ялинового лісу: казка до свята Миколая із завданнями й англійськими словами / худ. Катерина Степаніщева. – Київ: Братське, 2015. – 16 с.

Напередодні своїх іменин святий Миколай був страшенно заклопотаний. Стільки справ треба залагодити: дитячі листи прочитати, гостинці приготувати… Тож він попросив друзів із Ялинового лісу напекти солодощів для частування. Звірі з радістю погодилися. Ілюстрації художниці  доповнять святкову атмосферу і наповнять теплом і радістю серця.

Матіяш Дз. Марта з вулиці Святого Миколая / Дзвінка Матіяш. – Львів: Видівництво Старого Лева, 2015. – 240 с.

Повість для підлітків. Історія дорослішання і становлення дівчинки, яка мріє стати художницею. Книга про життя її рідних і друзів, про творчість і натхнення, живопис та музику, любов і втрати. І про народження нового життя. Герої книги мудрі, добрі й мужні, вони вміють радіти життю, незважаючи ні на що, а сама книга променіє щастям – таким простим і від того зворушливим. А що ж це за вулиця Святого Миколая? Дізнаєтеся з цієї книги, яка послужить провідником через підліткові негаразди і допоможе розібратися зі своїм внутрішнім світом.

Медяник для Миколая. – К. : Братське, 2013. - 32 с.

Кожен із нас — і малий, і великий — щороку потай мріє зустріти святого Миколая або принаймні знайти під подушкою омріяний подарунок від нього. Та часом святий потребує допомоги від нас! Адже йому так важко за одну ніч встигнути до всіх-всіх: і до мами з татом, і до слухняної Наталочки, і до вередливої Катрусі. Герої цих історій — сміливі і щирі серцем. Вони готові допомагати святому Миколаєві і боротися із несправедливістю, хоч не завжди за це отримують винагороду…

Мотшіуніг У. Як маленьке Лисенятко Святого Миколая шукало / Ульріке Мотшіуніг. – Дніпро: Абрикос, 2020. – 26 с.

Ліс за ніч побілів, засяяв проти місяця і став таємничим. Скоро розпочнуться різдвяні свята і до людей прийде святий Миколай! Цікаво, чи прийде він у ліс до тварин? Тут його ще ніхто не бачив... Тільки Оленятко одного разу почуло дзвоники і Сорока побачила яскраві стрічки після чарівної ночі! Що зробить маленьке Лисеня, щоб здійснилося його найбільше бажання? Читайте у книзі та чекайте на святого Миколая, новорічні дива та різдвяні свята разом з маленьким Лисенятком.

Немає коментарів:

Дописати коментар