понеділок, 21 грудня 2020 р.

Книги, які занурять вас у різдвяну атмосферу

 На передодні Різдва навіть повітря набуває казкового присмаку, починаються найцікавіші пригоди.

Завжди хочеться подовжити цю радість, вловити невагомий, особливий різдвяний настрій. Зробити це дуже просто – різдвяний дух є в кожній книжці, які ми пропонуємо. Поряд з її героями відчуваєш красу і магію свята. Вони залюбки стають провідниками у світ, сповнений добра та любові.

Гордер Ю. Різдвяна містерія / Ю. Гордер ; пер. з норвез. Н. Іщук. - Львів: Літопис, 2019. – 253с.

Відомий норвезький письменник Юстейн Ґордер у своїй книжці майстерно передає неповторну атмосферу очікування великого дива Різдва Христового. Розповідь у формі передріздвяного календаря дає змогу читачам разом із хлопчиком Йоакимом прожити і пережити знову біблійну історію за допомогою магічної мандрівки крізь час і простір у Вифлеем, коли там сталася радісна новина - народилося Дитятко Ісус.

Найкращі різдвяні історії / пер. з англ.. Д. Мурмуєнко. – К. : Вилавнича група КМ-БУКС, 2020. – 352 с.

До цієї збірки увійшли скорочені перекази творів відомих казкарів і письменників: Клемента Кларка Мура «Як приходив Санта Клаус», Чарльза Діккенса «Різдвяна пісня», Рассела Пунтера «Ельфі й фабрика іграшок», «Сніжок і Льодок», «У Санти вихідний» та інші.  Ви довідаєтеся, як сніговики готувалися до справжнього конкурсу краси, як Санта Клаус відпочиває після Різдва, а ельфи трудяться на іграшковій фабриці і ще багато-багато цікавого...

Старк У. Різдво у лісі / Ульф Старк : пер. з швед. Галини Кирпи. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2019. – 384 с.-98 с.

Герой цієї книжки – гном Буркотун, розсердившись через втрачену шапку і рукавиці, не хотів святкувати Різдво. Та попри буркотливий характер і невдоволення усім довкола напередодні свята Буркотун робить багато дрібних і великих добрих справ. Він рятує джмеля, який може загинути від холоду. А ще – дає прихисток кроленятам, що в завірюху відбилися від дому, шукаючи гнома, без якого Різдво не настане. Чи вдасться вухастикам зустріти свято в родинному затишку – читайте у різдвяній казці відомого шведського письменника Ульфа Старка, яку дивовижно проілюструвала Ева Еріксон.

Флетчер Т. Різдвозавр : роман / Том Флетчер ; пер. з англ.. Марти Сахно. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2019. – 384 с.

Найдивовижніша і найнеймовірніша різдвяна історія, яку тільки можна собі уявити. Хлопчик Вільям просить у Санти на Різдво динозавра і навіть не підозрює, чим обернеться його прохання. Гортаючи сторінки цієї веселої динамічної пригодницької книжки британського письменника і музиканта Тома Флетчера, ви довідаєтеся, хто допомагає Санті на Північному полюсі і хто намагається вполювати північних оленів, як з ненависті народжується дружба і чому містер Трандл понад усі свята любить Різдво. І, звісно, познайомитеся з найфантастичнішим книжковим героєм – Різдвозавром.

Флетчер Т. Різдвозавр та Зимова Відьма / Том Флетчер ; пер. з англ.. Марти Сахно. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2019. – 432 с.

Вільям дивовижним чином опиняється в майбутньому і дізнається, що в ньому немає Різдва – улюбленого свята хлопчика та його тата. Він не може повірити, що існування Санти, ельфів та магічних оленів опинилося під загрозою через найголовнішого нечемнюха – містера П. Чи вдасться Вільямові разом із Різдвозавром і Брендою змінити хід подій, щоб врятувати своїх друзів зі Снігового ранчо? Ким насправді є загадкова Зимова Відьма? Щоб дізнатися про це – читайте нову захопливу книжку Тома Флетчера.

Немає коментарів:

Дописати коментар