середу, 9 грудня 2020 р.

День в календарі

 


           9 грудня 1968 року. Офіційний день народження комп'ютерної миші.

Саме в цей день американський винахідник Дуглас Енгельбарт на науковій конференції з обчислювальної техніки в Сан-Франциско продемонстрував в роботі першу в світі комп’ютерну мишу, яка справила фурор своїми інноваційними для того часу функціями.

         Перша миша сильно відрізнялася від своїх сучасних побратимів - дерев'яний куб на коліщатках з однією кнопкою,  а з нього до системного блоку тягнувся дріт, який нагадував хвіст миші. Ось чому цей комп’ютерний пристрій одержав назву маленької тваринки.

 Дуглас Енгельбарт зі Стенфордського дослідницького інституту отримав за своє дітище премію в сумі 10 тис. доларів. На ті часи сума цілком пристойна.

А новонароджена дитинка стала швидко навчатися й удосконалюватися за допомогою маси розумних людей. І почала своє тріумфальне впровадження в сім'ю важливих і життєво необхідних комп'ютерних ґаджетів.

Пропонуємо  прочитати онлайн книжечку «Пригоди комп'ютерної мишки Моті та її друзів».

https://mishka-knizhka.ru/skazki-dlay-detey/zskazki-nashih-chitatelej/skazki-vdovichenko-i-g/prikljuchenija-kompjuternoj-myshki-moti-i-ejo-druzej-vdovichenko-i-g/

Немає коментарів:

Дописати коментар