середу, 13 жовтня 2021 р.

Козацькі перегон

    До Дня українського козацтва, що відзначається в Україні 14 жовтня працівники центральної бібліотеки для дітей провели цікаві козацькі перегони «Де козак, там і слава».

     Бібліотекарка Лариса Олійник познайомила з історію виникнення українського козацтва та розповіла легенди  «Про козака Кобзаря» та про українських вояків, які вважали Божу Матір своєю Заступницею.


 Читальна зала молодшого відділу перетворилася  на змагальний  майданчик. Сучасні козачата,  учні 4-Д  класу БЗШ№11,  доводили, що вони гідні слави своїх предків. Цікаві завдання чекали учнів під час конкурсів  «Козацька кмітливість», «Козацький одяг», «Козацькі джури».



 Захід пройшов жваво і весело, активними були і козаки, і маленькі козачки. Учасники свята завзято обговорювали січові порядки, відповідали на запитання вікторини «Ой, Січ-мати», розгадували загадки, які дозволили зануритись в неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби.

      Наостанок  учні  прочитали вірші «Козаки живуть і нині в нас, на рідній Україні» та познайомилися з цікавою  літературою  про українське козацтво минулих часів та козаків сьогодення, представленою на книжковій виставці «Де козак, там і слава».




Немає коментарів:

Дописати коментар