вівторок, 5 жовтня 2021 р.

Book хвилинка про новинки

 

Старк У. Диктатор / Ульф Старк; перекл. зі шведської Г. Кирпи . – К. : Основи, 2018. – 36 с. : іл.

Хто має боятися диктатора? Усі. Хто має втішати диктатора? Усі. Хто має славити диктатора? Усі. Однак дуже маленький диктатор урешті-решт може лишитися сам. Адже не можна силоміць примусити когось бути твоїм другом.

Степула Н. Петрик і фонтани / Надія Степула. – К. ; Основи, 2019. – 32 с. : іл.

«Петрик і фонтани» – перша в Україні дитяча книжка, що розповідає про аутизм. Головні герої оповідання – Петрик і Матильда. У них багато спільного, вони люблять гратися і дізнаватися нове, але є й відмінності: у Петрика аутизм, тому він по-іншому сприймає навколишній світ, дещо повільніше розмовляє та проявляє емоції. Познайомившись із хлопчиком, Матильда розуміє: "Ми можемо бавитися разом, просто не так, як я звикла, але так само весело!".

Вебб Г. Цуценя-нечупара / Голлі Вебб; пер. з англ. Л. Пилаєвої. – К. : Форс Україна, 2020. – 128 с. : іл.

Весела, зворушлива історія про дівчинку Беллу та її маленького друга – цуценятка Сіда. Дівчинка одразу миттєво закохується у маленького дворового цуценя-нечупару, якого побачила у притулку для тварин. Він дуже розумний, грайливий, тямущий і ласкавий. Але є одна людина, якій Сід не подобається. Це подруга і однокласниця Белли Меган. Белла навіть посперечалася з нею і вирішила підготувати Сіда до собачої виставки. Але часу зовсім мало, а Белла нічого не знає про дресирування собак. Чи зможе вона довести, що порода домашніх тварин не має ніякого значення? Книга вчить маленьких читачів наполегливості та завзятості, дружби, командній роботі.

 

Кеннеді П., Кеннеді Д.Велика книга маленьких історій про Боже творіння / Памела Кеннеді, Дуглас Кеннеді. – К. : Світло на Сході, 2017. – 96 с. ; іл.

У захоплюючій та доступній формі книга розповідає про тварин, що живуть серед дикої природи, а також таких, що знаходяться поряд із людиною і допомагають їй у її повсякденній праці. Щоб діти мали змогу уявити тварин, яких вони не бачили, книга має кольорові ілюстрації

Немає коментарів:

Дописати коментар